Google testează o nouă pagină de pornire, radical diferită
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Google, pagina de start
Google, pagina de start
Cum ar putea arăta noua pagină de start. 

O pagină albă, sobră, cu un câmp pentru introducerea unui text. Este ceea ce oferă motorul de căutare Google de la înființarea sa în urmă cu 25 de ani. Totuși, acest lucru s-ar putea schimba curând.

După cum notează site-ul specializat MSPoweruser, compania a demarat o serie de teste în vederea integrării unor elemente suplimentare în pagina de pornire. Se pare că, sub câmpul de text dedicat motorului de căutare, vor apărea, potrivit unei capturi de ecran realizate de sursa citată mai sus, diverse conținuturi (actualitate, vreme, bursă sau rezultate sportive).

Pe site-ul publicației americane The Verge, Google confirmă că teste în acest sens sunt efectuate în India, verificări care vin după alte teste, realizate anul trecut. Doar atât a anunțat gigantul american al internetului, fără însă alte precizări privind eventuala implementare la nivel mondial.

Cu toate acestea, o astfel de evoluție ar putea avea sens pentru Google: adăugarea acestui conținut suplimentar este deja o realitate pe smartphone, pentru milioane de utilizatori Android sau pe iPhone, prin intermediul aplicației Google. În acest context, funcția "Discover" completează astfel motorul de căutare cu informații personalizate.

"Ca un flux extrem de personalizat, Discover se adaptează în mod activ utilizatorilor, oferindu-le conținut care să corespundă intereselor lor. Conținutul Discover este actualizat automat pe măsură ce sunt publicate noi conținuturi”, a explicat Google pe site-ul său. Elemente bazate pe interesele utilizatorilor de internet, care ar putea ajunge în curând pe versiunea pentru calculator a motorului de căutare Google.

Citește și Google Cloud a anunțat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel