Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Giganții tehnologiei se confruntă pe acest nou teren al inteligenței artificiale. Zilele trecute, compania Anthropic, care dezvoltă un concurent pentru ChatGPT, a anunțat că a primit noi finanțări de la Google. Potrivit relatărilor presei de specialitate, gigantul american a investit 500 de milioane de dolari și s-a angajat să mai adauge al 1,5 miliarde de dolari la această sumă. Fondurile sunt plătite sub formă de datorii și urmează apoi să fie convertite în acțiuni.
Nu este prima dată când Anthropic primește finanțare de la Google. La sfârșitul anului 2022, multinaționala a injectat deja între 300 și 400 de milioane de dolari în acest start-up, ce militează pentru utilizarea rațională a AI. Un an mai târziu, 450 de milioane de dolari au fost acordate și de un consorțiu de investitori, numit Spark Capital, care include Google.
Iar mai recent, Anthropic a putut beneficia de sprijin financiar din partea Amazon, în valoare de 4 miliarde de dolari: 1,25 miliarde de dolari sunt obligațiuni convertibile, dar la această sumă ar putea fi adăugate 2,75 miliarde până la finalul primului semestru.
Microsoft, înaintea tuturor
AI este noul teren de joc pentru Gafam. Microsoft a făcut deja un pas înainte datorită investiției sale de 10 miliarde de dolari în OpenAI, start-up-ul californian care a creat cel mai faimos robot conversațional, ChatGPT.
Sprijinind Anthropic, Google și Amazon văd o posibilă sinergie între tehnologiile AI și cele pe care le dețin. Datele masive generate de AI vor trebui stocate în infrastructuri cloud.
Ceva pentru care Google și Amazon, concurenți în aceste servicii, s-ar putea găsi în cele din urmă parteneri cu aceeași start-up, potențial cel mai mare client al lor în viitor. În acest sens, Bloomberg a anunțat că Google a semnat deja un acord foarte ambițios cu Anthropic pentru ca acesta să devină „furnizorul preferat de cloud”. La rândul său, Amazon a pretins că este „principalul furnizor de cloud” al companiei de inteligență artificială.
Citește și Un program rusesc creează sute de profiluri de rețele sociale false în câteva secunde
Citește și Ideea trăsnită a companiei Del Complex privind inteligența artificială
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...