Google vrea să-i găsească pe misterioșii din spatele numerelor ascunse
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Telefon / FOTO: Frepik
Telefon / FOTO: Frepik
V-ați săturat de apeluri de la numere necunoscute? Google lucrează la o funcție menite să-i identifice pe cei care  încearcă să vă contacteze

Folosind butonul „Lookup”, utilizatorii de smartphone-uri Android vor putea să lanseze curând, cu un singur clic, o căutare pe Google pentru numărul de telefon misterios.

Cine nu a introdus niciodată un număr de telefon în Google pentru a afla cine se află în spatele 06 sau 01 care încearcă să intre în legătură cu noi? Această practică ar urma să se simplifice curând. 

Potrivit creatorului de conținut AssembleDebug, care dezvăluie funcții testate în prezent în cele mai populare aplicații, Google lucrează la un buton „Lookup”, care vă va permite să lansați o căutare direct din jurnalul de apeluri primite pentru a ajuta la identificarea numerelor necunoscute sau ascunse.

Această nouă funcție ar urma să fie dezvăluită în iunie, în cadrul Google Pixel Feature Drop, evenimentul care prezintă noi funcții în ecosistemul Android. Existent deja în Japonia, pe smartphone-urile Google Pixel, acest serviciu a apărut în cea mai recentă versiune beta a aplicației Google Phone.

Cu acest nou buton, diferențierea între un apel rău intenționat și cel al băncii, al asigurătorului sau al persoanei de livrare ar putea merge mult mai rapid.

Dar pentru a identifica inițiatorul unui apel, numărul acestuia trebuie să fie afișat pe Internet, de exemplu într-un director inversat. Nu prea este cazul persoanelor fizice. În schimb, acolo sunt prezente companii și furnizori lor de servicii (livratori de colete sau de masă, centrală de taxi etc.).

Citește și Alphabet, compania-mamă a Google, vrea să preia o companie care costă 35 miliarde $

Citește și Vești proaste pentru cei care dețin brățări Fitbit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel