Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Iniţiativa CCIR, demarată în parteneriat cu Thales Group, se referă la aplicaţia de mesagerie instant şi apeluri Citadel, respectiv soluţiile securizate de telemuncă Cryptobox, se arată într-un comunicat de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), transmis marţi Agerpres.
Virgil Popescu: Economia trebuie să meargă mai departe
Potrivit sursei citate, Citadel este o platformă sigură pentru chat şi apeluri, care permite comunicarea şi colaborarea cu colegii în mod eficient şi securizat. Aplicaţia poate fi descărcată pe smartphone (din Google Play Store- pentru Android sau din App Store - pentru iOS), tabletă (din Google Play Store - pentru Android sau App Store - pentru iOS) sau pe computer şi permite utilizatorilor să facă schimb de documente (documente text, fotografii, video) într-o comunicare privată sau într-un grup de chat.
Totodată, soluţia Cryptobox permite utilizatorilor să creeze spaţii de lucru virtuale, individuale sau de grup, să distribuie sau să stocheze intr-un mod securizat toate documentele necesare atunci când lucrează de la distanţă.
Ambele aplicaţii sunt oferite gratuit până la sfârşitul lunii mai din acest an, cu posibilitate de prelungire a perioadei în funcţie de modificarea contextului creat de pandemie.
"Demersul CCIR face parte dintr-un efort susţinut la nivel naţional, prin intermediul întregii reţele de Camere judeţene, pentru sprijinirea activităţii IMM-urilor, astfel încât fiecare antreprenor să fie în măsură să-şi menţină în siguranţă activitatea şi comunicaţiile specifice prin munca la distanţă", menţionează sursa citată.
Un studiu realizat de echipa Thales Cyber Threat Intelligence arată că hackerii folosesc pandemia ca pe o oportunitate pentru a lansa atacuri cibernetice ţintite, prin unele aplicaţii noi pentru Android care urmăresc propagarea coronavirusului şi care sunt infectate cu malware, cum ar fi troian sau ransomware.
Estimările Thales relevă faptul că un număr mare de domenii legate de COVID-19 a fost înregistrat în ultimele săptămâni, peste 50% fiind considerate a fi operaţiuni de tip momeală. De asemenea, prin intermediul altor campanii de e-mail se solicită utilizatorilor să transfere bani către site-uri care pretind că ar colecta donaţii sau direcţionează utilizatorii către site-uri false de comerţ online care pretind că oferă echipament de protecţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...