GRATUITĂȚI pentru IMM-uri și antreprenorii români. Află despre ce e vorba
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
IMM-urile şi antreprenorii români vor avea la dispoziţie, gratuit, două soluţii securizate pentru asigurarea comunicaţiilor
IMM-urile şi antreprenorii români vor avea la dispoziţie, gratuit, două soluţii securizate pentru asigurarea comunicaţiilor
IMM-urile şi antreprenorii români vor avea la dispoziţie, gratuit, două soluţii securizate pentru asigurarea comunicaţiilor şi a interacţiunilor specifice sistemului de telemuncă.

Iniţiativa CCIR, demarată în parteneriat cu Thales Group, se referă la aplicaţia de mesagerie instant şi apeluri Citadel, respectiv soluţiile securizate de telemuncă Cryptobox, se arată într-un comunicat de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), transmis marţi Agerpres. 

Virgil Popescu: Economia trebuie să meargă mai departe

Potrivit sursei citate, Citadel este o platformă sigură pentru chat şi apeluri, care permite comunicarea şi colaborarea cu colegii în mod eficient şi securizat. Aplicaţia poate fi descărcată pe smartphone (din Google Play Store- pentru Android sau din App Store - pentru iOS), tabletă (din Google Play Store - pentru Android sau App Store - pentru iOS) sau pe computer şi permite utilizatorilor să facă schimb de documente (documente text, fotografii, video) într-o comunicare privată sau într-un grup de chat.

Totodată, soluţia Cryptobox permite utilizatorilor să creeze spaţii de lucru virtuale, individuale sau de grup, să distribuie sau să stocheze intr-un mod securizat toate documentele necesare atunci când lucrează de la distanţă.

Ambele aplicaţii sunt oferite gratuit până la sfârşitul lunii mai din acest an, cu posibilitate de prelungire a perioadei în funcţie de modificarea contextului creat de pandemie.

"Demersul CCIR face parte dintr-un efort susţinut la nivel naţional, prin intermediul întregii reţele de Camere judeţene, pentru sprijinirea activităţii IMM-urilor, astfel încât fiecare antreprenor să fie în măsură să-şi menţină în siguranţă activitatea şi comunicaţiile specifice prin munca la distanţă", menţionează sursa citată.

Un studiu realizat de echipa Thales Cyber Threat Intelligence arată că hackerii folosesc pandemia ca pe o oportunitate pentru a lansa atacuri cibernetice ţintite, prin unele aplicaţii noi pentru Android care urmăresc propagarea coronavirusului şi care sunt infectate cu malware, cum ar fi troian sau ransomware.

Estimările Thales relevă faptul că un număr mare de domenii legate de COVID-19 a fost înregistrat în ultimele săptămâni, peste 50% fiind considerate a fi operaţiuni de tip momeală. De asemenea, prin intermediul altor campanii de e-mail se solicită utilizatorilor să transfere bani către site-uri care pretind că ar colecta donaţii sau direcţionează utilizatorii către site-uri false de comerţ online care pretind că oferă echipament de protecţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...


pixel