Grevă la o mare companie din România. Cer 2 lei în plus pe oră
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Greva la Electrolux
Greva la Electrolux
420 de angajați ai Electrolux de la fabrica din Satu-mare vor face grevă pentru a fi plătiți cu 2 lei în plus pe oră. Suma totală pe care o cer aceștia este de 350 de lei net adică 650 de lei brut pe lună.

”Peste 420 de angajaţi ai Electrolux au declanşat în urmă cu 11 zile o grevă generală cerând majorarea salariilor şi au avut o serie de întâlniri cu conducerea companiei, dar şi la Prefectura Satu Mare, fără rezultat, însă. Aceştia se află pe un platou unde protestează şi nu au acces în incinta fabricii. Noi am cerut majorarea salariului cu 620 de lei brut, ceea ce înseamnă 350 de lei net, adică la un calcul pentru 166,73 de ore pe lună ar ieşi 2 lei în plus pe oră. Oferta conducerii companiei a fost o majorare de 5% pentru toată lumea, plus 150 de lei brut bonus de prezenţă pentru muncitori, ceea ce ar însemna, în total, cam 150 de lei net. Oamenii nu vor să renunţe şi sunt decişi să meargă până la capăt, dar rămânem la dispoziţie, în continuare, pentru negocieri, numai să ne cheme”, a spus Vasile Dârle, lider Cartel Alfa.

Greva va avea loc joi cu 1.000 de persoane care vor participa la ea.

Citește și:Orchesta simfonică din Chicago, în grevă din cauza salariilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel