Grupul G7 spune PAS la condiţia pusă de Putin de a se plăti gazele în ruble
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Fotobank Moscow-Live / Flickr
Foto: Fotobank Moscow-Live / Flickr
 Grupul naţiunilor puternic industralizate (G7) a respins, luni, solicitarea Rusiei privind efectuarea plăţilor pentru importurile de gaz natural în ruble, anunţă Preşedinţia germană a organizaţiei, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Miniştrii Energiei din statele membre G7 au stabilit, în cadrul unei reuniuni virtuale desfăşurate luni, că cererea Rusiei privind efectuarea plăţilor în ruble este o încălcare a contractelor pentru furnizarea de gaze, a declarat Robert Habeck, vicecancelar al Germaniei şi ministru al Economiei şi Protecţiei Climei.

"În aceste condiţii, efectuarea plăţilor în ruble este inacceptabilă", a afirmat Robert Habeck, după reuniunea G7 în format virtual, la care au participat reprezentanţii Franţei, Italiei, Germaniei, Canadei, Statelor Unite, Marii Britanii şi Uniunii Europene.

"Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, încearcă să ne divizeze. Dar solidaritatea noastră este semnificativă, nu vom fi divizaţi. Grupul G7 transmite clar că trebuie respectate clauzele contractelor", a subliniat Robert Habeck. Germania deţine în 2022 Preşedinţia Grupului G7.

Rusia anunță represalii asupra vizelor pentru țările ”neprietenoase”

Întrebat ce se va întâmpla dacă Rusia va sista furnizarea de gaze întrucât nu vor fi efectuate plăţile în ruble, Habeck a transmis că naţiunile din Grupul G7 sunt pregătite "pentru toate scenariile".

Rusia nu va mai accepta plăţi în euro sau dolari pentru gazele exportate în ţările Uniunii Europene, a anunţat săptămâna trecută preşedintele Vladimir Putin, în contextul sancţiunilor masive care vizează sistemul financiar rus din cauza invaziei militare în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel