O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Atât Chevron cât şi rivalul Exxon Mobil încearcă să îşi reducă participaţiile pe care le deţin la câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) din Marea Caspică. Acest proces marcheză o retragere a marilor companii americane din Azerbaidjan după 25 de ani de activitate în ţara din Asia Centrală, pentru a se concentra pe producţia internă.
Potrivit surselor citate de Reuters, iniţial MOL a fost interesat în participaţiile deţinute de ambele companii americane, dar până la urmă s-a decis să facă o ofertă doar pentru pachetul de 9,75% deţinut de Chevron. Aceste discuţii vin într-un moment în care Guvernul condus de Viktor Orban vrea să dezvolte legături mai strânse cu Azerbaidjanul.
La rândul său, Exxon Mobil caută în continuare un cumpărător pentru participaţia sa de 6,8% la câmpul petrolifer Azeri-Chirag-Gunashli (ACG). Potrivit surselor, procesul de vânzare este intermediat de banca Bank of America Merrill Lynch.
"Exxon Mobil testează piaţa pentru activele sale de producţie din Azerbaijan. În mod constant ne revizuim activele pentru a evalua contribuţia lor la îndeplinirea nevoilor companiei" a declarat purtătorul de cuvânt de la Exxon, Julie King.
Citește și MOL Grup a demarat cea mai mare investiție din istoria companiei
Într-o prezentare făcută la începutul anului, MOL anunţa că vrea să îşi menţină producţia la 110.000-130.000 barili de echivalent petrol pe zi până în 2023 şi să adauge rezerve de petrol şi gaze de 350 milioane barili în aceeaşi perioadă. În prezent activele upstream ale MOL pentru producţia de petrol şi gaze sunt concentrate în Croaţia şi Ungaria, care sunt responsabile pentru 64% din producţia sa totală. Compania mai are de asemenea operaţiuni de producţie în marea Nordului, Irak şi Rusia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.