Guvernul analizează majorarea valorii tichetelor de masă la 35 sau 40 de lei de la 1 iulie 2023

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto ilustrativ: Arhivă
Foto ilustrativ: Arhivă
Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Întâlnirea, la care alături de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, au mai participat reprezentanți ai Guvernului, ai Confederațiilor sindicale și patronale, a avut loc în contextul modificărilor și completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social  și Legea nr. 53/2003 - Codul muncii  precum și a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale  să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ.

În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale  organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie a.c.

 

Citeşte şi: Majorarea salariului minim. Marius Budăi a făcut anunţul: Când se va face

 

Marius Budăi a venit cu precizări despre majorarea salariului minim din România şi alinierea lui cu salariul minim european.

"După cum ştiţi, în momentul în care am ajuns pentru a doua oară la Ministerul Muncii, când am avut onoarea să fac parte dintr-un Executiv al României, am găsit la Ministerul Muncii un punct de vedere negativ transmis către Comisia Europeană, privitor la salariul minim european. Am schimbat imediat acel punct de vedere negativ cu un punct de vedere pozitiv şi mă bucur că, cu sprijinul foarte mare al comisarului european pentru Muncă, membru al familiei politice social-democrate europene, am reuşit să trecem această directivă, să fie aprobată la nivelul Comisiei Europene şi iată că suntem în această situaţie în care trebuie ca noi, ca stat membru, în maximum 24 de luni să adoptăm această directivă în legislaţia naţională. 

Cât priveşte majorarea clară, suntem într-o situaţie în care trebuie să fim foarte atenţi, să discutăm cu partenerii socială şi, cu siguranţă, din punctul meu de vedere, de la 1 ianuarie 2024 vom avea nevoie de o nouă majorare a salariului minim", a anunţat, într-o intervenţie la România TV, Marius Budăi, ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvern sediu
Termocentrală
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare
Submarin

Compania Hyundai va dezvolta un nou submarin

Transferurile de tehnologie din anii ’80 au deschis...

Freepik.com
Robor
Foto: Freepik.com
Bursa / Foto: Freepik

pixel