Guvernul italian vrea să pedepsească cu pușcăria persoanele care își falsifică identitatea folosind AI
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inteligență artificială
Inteligență artificială
Guvernul italian are în vedere adoptarea unor legi care să impună pedepse mai aspre pentru infracțiunile bazate instrumente de inteligență artificială (AI).

Legea propusă îi vizează pe cei care își falsifică identitatea, sau folosesc această tehnologie pentru manipularea pieței și spălarea de bani, potrivit unui proiect de lege consultat marți de Reuters.

Proiectul de lege, care cuprinde 25 de articole, stabilește principii generale "privind cercetarea, experimentarea, dezvoltarea, adoptarea și aplicarea" inteligenței artificiale în Italia, pentru a face față "impactului asupra drepturilor fundamentale" și riscurilor economice și sociale aferente.

Documentul, al cărui conținut poate fi încă modificat, prevede utilizarea instrumentelor AI în sectorul sănătății și în sistemul judiciar, concentrându-se pe impactul asupra condițiilor de muncă. De asemenea, acesta pune bazele unei strategii naționale privind această tehnologie.

Proiectul sporește sancțiunile pentru manipularea pieței prin intermediul instrumentelor AI și stipulează că utilizarea inteligenței artificiale pentru spălarea de bani reprezintă un element agravant.

De asemenea, stabilește amenzi pentru încălcarea drepturilor de autor prin intermediul AI și o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani pentru cei care utilizează astfel de instrumente pentru a înlocui a-și falsifica identitatea, folosind imaginea altora.

Italia deține în prezent președinția rotativă a Grupului celor șapte mari democrații (G7). Prim-ministrul Giorgia Meloni a declarat că AI-ul se va număra printre problemele-cheie ale președinției din 2024, care va culmina cu un summit al liderilor la mijlocul lunii iunie.

Inteligența artificială a devenit, de asemenea, o temă de interes în Uniunea Europeană. Blocul comunitar se apropie de adoptarea primelor norme din lume privind această tehnologie emergentă. Normele europene vor trebui să respecte obligații specifice de transparență și legile UE privind drepturile de autor.

În martie, Meloni a declarat că intenționează să înființeze un fond de investiții pentru promovarea proiectelor de inteligență artificială, cu o dotare inițială de 1 miliard de euro. Fondul ar putea strânge alte 2 miliarde de euro din sectorul privat.

Cabinetul italian este așteptat să dea undă verde proiectului de lege până la sfârșitul lunii aprilie, au declarat două surse guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel