Hackerii ruși vor continua atacurile în România. Recomandările SRI
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Hacker
Hacker
Serviciul Român de Informaţii avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă, prin utilizarea unor adrese de mail aparţinând unor instituţii din România.

"La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware. Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de SRI.

Se recomandă să nu se utilizeze link-uri sau fişiere ataşate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. Aceleaşi măsuri de precauţie sunt recomandate cu privire la accesarea link-urilor sau a ataşamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram sau altele.

"De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic", se mai menţionează în comunicat. 

Citește și Glume pe tema atacului cibernetic asupra bazelor de date românești FOTO

Hackerii români de la gruparea Anonymous dau replica omologilor ruşi. Ei susțin că au atacat Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse, ca răspuns la problemele cauzat ieri serverelor româneşti. ”Atacurile lor nu fac cinste Federației Ruse și consolidează tot mai mult statutul lor de agresori. Momentan intenționăm sa nu mai răspundem atacurilor pentru a nu pune in dificultate autoritățile românești (ele fiind ținta rușilor).

Poziția nostră este una simplă, nu vrem ca hackerii ruși sa creadă ca România este singură și neajutorată, de asta am și decis sa le răspundem. Noi putem acționa mult mai agresiv împotriva lor, războiul asta cibernetic îl vor pierde foarte ușor, dar așa cum am spus, nu vrem sa atragem atacuri asupra autorităților românești, de aceea nu vom mai răspunde (atâta timp cât nu exagerează).

În momentul de față știm despre “KILLNET” cum atacă, ce metode folosesc, numărul aproximativ al atacatorilor.", au declarat cei de la Anonymous România, în exclusivitate pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel