Hameiul a devenit o afacere. Subvenţii uriaşe
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
APIA ofera subventii
APIA ofera subventii
APIA  a decis care va fi sprijinul acordat fermierilor pentru anul de cerere 2018. Astfel, plafonul a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar. 

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin - Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) - fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cea mai mare sumă în sectorul vegetal se acordă culturii de tutun - ANT4 - 1.487,66 euro/ha, urmată de hamei - ANT5 - 381,51 euro/ha, sfeclă de zahăr - ANT6 - 77,81 euro/ha, iar culturilor de in şi de cânepă pentru fibră (ANT 2 şi 3) se alocă fiecăreia câte 7,64 euro/ha. Cuantumurile au fost stabilite în urma raportării plafoanelor alocate la suprafeţele eligibile.

Plafonul total alocat pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal se ridică la 105,944 milioane de euro.

De asemenea, în sectorul zootehnic, pentru ANT 8 - Schema decuplată de producţie, specia bovine - sector carne, cuantumul este de 76,07 euro/tonă, pentru ANT7 - Schema decuplată de producţie, specia bovine - sector lapte, de 16,57 euro/tonă, iar pentru ANT 9 - schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine - 4,85 euro/cap.

Acești români vor pierde bani. Avertismentul unui oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel