Hărțuirea sexuală la locul de muncă. Noi prevederi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Angajați
Angajați
Normele de aplicare a legii 202/2002 sunt puse acum în dezbatere publică și urmează să fie adoprate de Guvern printr-o hotărâre.

Noile prevederi spun că toate companiile și instituțiile de stat dar și firmele private, cu peste 50 de angajați trebuie să desemneze pe unul dintre aceștia să aibă atribuții în domeniul egalității de șanse și tratament între bărbați și femei. Persoana desemnată va trebui să urmeze cursuri de specializare în acest domeniu.

Companiile vor mai avea la dispoziție o altă posibilitate și anume să angajeze un expert în cazul în care nu vor dori să delege pe unul dintre angajați.

Citește și: Criza hărțuirilor sexuale de la Google se adâncește. Încă un director este dat afară

Printre prevederile legii se numără și ”Dezvoltarea unui sistem confidențial și sigur pentru depunerea plângerilor legate de hărțuirea sexuală și discriminarea pe criterii de sex la locul de muncă, în scopul asigurării unui acces real al victimelor la toate etapele administrative și judiciare prevăzute de lege și îndrumarea acestora pe întreg parcursul derulării acestor proceduri”.

La articolul 3 se mai spune că: ”Angajatorul va asigura informarea continuă a tuturor angajaților asupra drepturilor pe care aceștia le au în ceea ce privește respectarea egalității de șanse și tratament în relațiile de muncă prin toate mijloacele de comunicare posibile cum ar fi: ședințe, reuniuni, comunicate, mesaje transmise prin e-mail sau postate pe rețelele de intranet, conturi ale entității deschise în diferite rețele de socializare, sms, etc., inclusive prin afișare în locuri vizibile (panouri clasice sau electronice situate în exteriorul/interiorul clădirii)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel