Urmărește dezbaterea live

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se deschide mai devreme
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
Noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide pe 23 decembrie cu toate că inaugurarea complexului va avea loc la începutul lunii februarie.

Potrivit responsabililor proiectului de marketing turistic "Hotel of Ice Bâlea Lac", în premieră restaurantul amenajat în holul principal al Hotelului de Gheaţă va fi beneficiarul unei festivităţi de inaugurare. Ice Restaurant 'Ferdinand 1 al României' va fi deschis în mod oficial, duminică seara, în jurul orei 19:00, în cadrul unei festivităţi la care invitatul principal va fi Jose Miguel Menchaca Pinochet, ambasadorul Republici Chile în România. 

Cu acest prilej, la restaurant va fi prezentat şi un meniu special dedicat Centenarului Marii Uniri, ce cuprinde câteva specialităţi culinare din toate provinciile geografice şi istorice ale României Mari. De asemenea, oaspeţii ce vor alege să mănânce aici vor avea la dispoziţie şi preparatele rafinate deja binecunoscute, disponibile în meniurile din sezoanele trecute, servite pe platouri de gheaţă. 

Când vin primii turiști

Cum este şi normal, deschiderea Hotelului de Gheaţă din 'inima' Masivului Făgăraş înseamnă şi sosirea primilor turişti ce vor înnopta în camerele ineditului obiectiv. Rezervările pentru cazare şi privilegiul de a fi printre primii temerari ce doresc să experimenteze somnul la - 2 grade Celsius în Hotel of Ice Bâlea Lac 2018 - 2019, au fost efectuate în urmă cu luni bune, turiştii din Marea Britanie fiind şi în acest an, campioni la acest capitol. 

Citește și: Corturi de lux cu pereți din mătase și căzi din bronz, în mijlocul pădurii

Construcţia celui de-al paisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a început în 6 decembrie 2018. Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată, în paralel cu debutul lucrărilor la Hotelul de Gheaţă, a început şi ridicarea 'satelitului' (complexul de igluuri). Hotelul de Gheaţă şi igluurile sunt ridicate în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac, tot în aceeaşi zonă urmând a fi construită şi Biserica de Gheaţă. 

Hotelul de Gheaţă din acest sezon va avea 16 camere duble (în acest moment, sunt finalizate şi dotate 12 camere) şi un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri. 'Satelitul' de igluuri va avea patru camere duble. Tariful pe noapte într-o cameră dublă în hotelul de gheaţă este de 100 de euro, iar în iglu, de 150 de euro. 

Tema proiectului din acest sezon este 'Frozen Love', deţinătorii dorind să promoveze dragostea şi pasiunea pentru natură, aer curat, drumeţie montană şi Masivul Făgăraş în timpul anotimpului rece. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

Se extind lucrările la noua magistrală de metrou

Se extind lucrările la noua magistrală de metrou.

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...


pixel