În Italia, după o vară cu hoteluri cu un grad complet de ocupare cum nu se mai înregistra de doi ani, mai ales în zonele turistice, în această toamnă sunt foarte mulţi proprietari care nu reuşesc să plătească facturile la electricitate şi gaze, motiv pentru care sunt nevoiţi să închidă, scrie Rador.
Astfel, directorul unui lanţ hotelier istoric de cinci stele din Salento, din sudul peninsulei, cu cinci structuri de cazare, a decis să întrerupă relaţiile de muncă cu cei 275 de angajaţi ai săi după ce în numai în luna august facturile la electricitate pentru cele patru hoteluri din Puglia, între Gallipoli şi Santa Maria Di Leuca, au ajuns la aproape 500.000 de euro.
"Trebuie să reacţionăm imediat, să reducem semnificativ preţurile pentru a evita riscul de a avea turişti, dar nu şi structuri de cazare care să-i primească", a comentat pe reţelele de socializare preşedintele organizaţiei /.../ din Lecce, Giancarlo De Venuto, solicitând politici incisive, nu metode paliative, pentru a împiedica alte unităţi hoteliere din Salento să pună lacătul la uşi.
Aceeaşi situaţie de facturi exagerate ridicate se înregistrează în întreaga peninsula, de la nord la sud, şi mai ales pe insule, potrivit DCNews.
Inflația a explodat în Turcia și ajunge la cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani
Luna trecută, inflația din Turcia a accelerat până la un nivel care nu a mai fost înregistrat de la mijlocul anului 1998, alimentată de o politică experimentală a băncii centrale care a alungat investitorii străini și a erodat valoarea lirei.
Prețurile de consum au crescut cu 83,5% în ritm anual în septembrie, potrivit datelor publicate luni de agenția de statistică turcă. Inflația lunară a accelerat cu 3,1%, ușor mai puțin decât se aștepta într-un sondaj separat.
Accelerația urmează unei serii de reduceri ale ratelor dobânzilor în acest an de către guvernatorul băncii centrale Sahap Kavcioglu, care amenință să pună și mai multă presiune asupra inflației. Întoarcerea surprinzătoare a politicii a făcut din Turcia un caz izolat în rândul autorităților monetare mondiale, majoritatea acestora înăsprind agresiv politica pentru a ține sub control creșterea prețurilor.
Ca urmare, Turcia are cele mai mari rate negative ale dobânzii din lume, atunci când sunt ajustate la inflație, ceea ce o privează de un tampon pentru a proteja activele locale împotriva vânzărilor. Lira a pierdut peste 50% din valoarea sa față de dolar în ultimele 12 luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.