COVID-19. Alcoolul, interzis în Turcia. Decizia guvernului de la Ankara
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Turcia interzice comericalizarea alcoolului
Turcia interzice comericalizarea alcoolului
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni un lockdown de 17 zile în Turcia, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, după o explozie a numărului de contaminări zilnice, transmite AFP.

Lockdown-ul va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

"Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere", a spus şeful statului turc.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului.

Citește și: COVID-19 face RAVAGII în India. 38% din cazuri la nivel mondial provin din această țară VIDEO

Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise.

Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica.

Jurnalistul Serkan Kaya, corespondet al NTV, a postat pe coontul său de Twitter faptul guvernul de la Ankara a emis o circulară care prevede mai multe interdicții printre care și cea care privește interdicția comercializării băuturilor alcoolice.

Serkan Kaya spune că între 30 aprilie și 17 mai vânzarea de alcool va fi interzisă. Șantierele, mall-urile, frizeriile și coaforurile vor fi închise. Pentru a călători va fi necesar un permis pentru toate mijloacele de transport, autobuz, vapor, avion, trenuri. Băncile vor păstra deschise un număr limitat de sucursale iar programul va fi redus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel