Huawei a vândut zeci de milioane de smartphone-uri în ciuda scandalului de spionaj
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Huawei susține că nimic nu este adevărat
Huawei susține că nimic nu este adevărat
Chinezii de la Huawei au anunţat luni rezultatele sale pentru primul trimestru al anului 2019. Astfel, Huawei spune că a obţinut venituri în valoare de 179,7 miliarde de  yuani (aproximativ 26,78 miliarde de dolari) , în creştere cu 39% faţă de anul precedent.

"Huawei și-a menținut accentul pe infrastructura IT&C și pe dispozitivele inteligente și a continuat să crească eficiența și calitatea operațiunilor sale, ceea ce a contribuit la performanța sa solidă în T1 2019", se arată într-un comunicat al companiei.

Pentru primul trimestru, Huawei nu a dezvăluit ce profit net a înregistrat, însă a declarat că marja de profit netă a fost de 8%, "uşor mai mare" faţă de aceeași perioadă a anului trecut. 

În cursul acestui trimestru, Huawei a anunțat că a livrat 59 milioane de smartphone-uri, fără a dezvălui cifrele comparative pentru trimestrele anterioare. Un raport de la Strategy Analytics a arătat că Huawei a vândut 39,3 milioane de smartphone-uri în primul trimestru al anului 2018.

În ciuda presiunii venită din SUA, Huawei a mai anunţat că, la sfârșitul lunii martie, a semnat 40 de contracte comerciale 5G cu operatori telecom de top la nivel mondial și a livrat peste 70.000 de stații de bază pentru a sprijini rețelele 5G din întreaga lume. 

Citește și:Probleme pentru Huawei. CIA a aflat cine finanțează gigantul chinez

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel