Huawei mărește dividendele ca să ridice moralul angajaților
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Huawei își răsplătește angajații cu dividende consistente
Huawei își răsplătește angajații cu dividende consistente
Huawei va mări dividendele pe care le acordă angajaților săi, o mare parte dintre ei fiind și acționari ai companiei, în încercarea de a le ridica moralul într-un context dificil pentru companie, care se confruntă cu presiunile pe care Statele Unite le fac asupra altor țări pentru a renunța la tehnologia Huawei, transmite Reuters .

Un număr de 80.000 din cei 180.000 de angajați ai Huawei dețin aproapte toate acțiunile companiei, un caz unic pentru o firmă atât de mare. Creșterea dividendelor pentru 2018 va fi de 3%, acestea reprezentând 21,3 miliarde yuani, aproximativ 3,2 miliarde de dolari.

Potrivit unor surse din companie, dividendele pot reprezenta echivalentul salariului anual sau chiar mai mult. Cooptarea unui angajat în categoria acționarilor se face după o perioadă de cel puțin trei ani de muncă, în cazul celor cu performanțe deosebite. ”Dividendele arată că fundamentele afacerii sunt bune”, a declarat Zhou Zhanggui, analist financiar chinez.

Citește și: Acuzații de fraudă la adresa directorului financiar al Huawei

Huawei a anunțat în decembrie că se așteaptă ca veniturile totale ale companiei să ajungă la 109 miliarde de dolari, în creștere cu 21% față de anul precedent.

Compania chineză este cunoscută pentru devotamentul pe care îl solicită angajaților în schimbul avantajelor financiare. Astfel, acestora li se cere să lucreze și în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, iar detașările la distanțe mari sunt un lucru obișnuit. De asemenea, angajații trebuie să semneze o ”declarație de devotament” prin care renunță ”de bunăvoie” la drepturi precum cel la concediul anual plătit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel