Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Concret, oamenii de știință au declarat că administrarea de medicamente antiinflamatorii din familia ibuprofen nu crește riscul de a dezvolta o formă severă de Covid-19 sau de a deceda din această cauză, contrar temerilor exprimate la începutul pandemiei.
„Utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) nu este asociată cu o creștere a mortalității sau a severității Covid-19”, conchide acest amplu studiu realizat de autoritățile sanitare britanice, publicat în revista medicală The Lancet Reumatology și care acoperă 72.000 de pacienți.
„Avem acum dovezi clare că AINS pot fi utilizate în condiții de siguranță la pacienții care au Covid-19”, a comentat autorul principal al studiului, prof. Ewen Harrison (Universitatea din Edinburgh), citat într-un comunicat de presă.
„AINS sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume într-o varietate de situații, de la dureri ușoare până la tratamentul bolilor cronice”, cum ar fi artrita reumatoidă. „Mulți oameni se bazează pe aceste produse medicamentoase pentru a-și putea desfășura activitățile zilnice”, a precizat omul de știință.
Citește și COVID-19. Medicament CUNOSCUT pune PIEDICĂ virusului SARS-CoV-2
AINS reprezintă o familie de medicamente antiinflamatoare utilizate pe scară largă pentru a combate stările febrile sau pentru a calma durerile. Din această familie face parte în special ibuprofenul (substanță activă în medicamentele utilizate pe scară largă, cum ar fi Nurofen sau Advil) sau ketoprofen. Temerile legate de AINS au apărut la începutul pandemiei de Covid-19.
„A lua medicamente antiinflamatorii (ibuprofen, cortizon ...) ar putea fi un factor de agravare a infecției” cu virusul SARS-CoV-2, a scris, în martie 2020, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, recomandând paracetamolul în caz de febră. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat, la rândul ei, persoane cu simptome similare cu cele ale lui Covid să nu ia ibuprofen pentru auto-medicație, fără prescripție medicală.
În schimb, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a subliniat că „în prezent nu există dovezi științifice care să stabilească o legătură între ibuprofen și agravarea Covid-19”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...