IDEI DE AFACERI. Aceste business-uri produc bani și pe timp de criză
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru o afacere este importantă profitabilitatea
Pentru o afacere este importantă profitabilitatea
România trece printr-o perioadă ușor tulbure din punct de vedere economic, iar cei care vor să-și deschidă o afacere nouă sunt mai prudenți cu banii lor. Chiar și așa, există câteva afaceri care pot să producă bani în România și pe timp de criză.

Pentru o afacere este importantă profitabilitatea. La urma urmei, scopul unei entități private este să obțină un plus față de serviciile oferite sau să vândă produse la un preț mai ridicat față de cel de achiziție. Lucrurile sună relativ simplu la prima vedere, însă antreprenorii întâmpină numeroase provocări atunci când vor să pornească pe acest drum. 

IDEI DE AFACERI. Business-uri de pus pe roate în România

Având în vedere faptul că discutăm despre afaceri care pot să producă bani și pe timp de criză, credem că este oportun să înțelegem și ce e aceea o criză. Fie că este economică sau socială, această criză poate reprezenta o situație imprevizibilă pe care afacerea ta trebuie să o traverseze. Având acest aspect în vedere, noi îți arătăm care sunt cele 6 afaceri care vor fi profitabile și pe timp de criză. 

1. Servicii/reparații

Indiferent despre ce situație vorbim, oricând se poate strica ceva. Fie că vorbim de telefoane scumpe sau anumite lucruri de prin casa unui om, este important să înțelegem ca o afacere mică specializată în a oferi soluții la probleme poate fi alegerea ideală pentru a parcurge cele mai tulbure perioade.

2. Magazinele cu preț unic

Este clar că o perioadă de criză îi va face pe mulți români să mai taie din prețuri, așadar vor căuta produse mai ieftine sau al căror cost îl pot estima înainte de a ajunge în magazin. 

3. Produsele de lux

Chiar dacă o perioadă de criză aduce o restricție pe plan financiar pentru majoritatea oamenilor, cei care și-au asigurat posibilitățile din timp vor dori în continuare să-și mențină același stil de viață. Așadar, dacă identifici o piață unde produsele de lux vor avea clienți constanți, vei avea parte de succes și în perioade mai tulburi.

4. Agroturismul

Vacanțele rămân un aspect important din viața fiecărui individ, așadar la un preț bun vei avea clienți care vor vrea să se relaxeze și sa se distanțeze de probleme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel