IDEI DE AFACERI. Business-ul ideal în construcții
Autor: Dana Mihai | 28 oct 2019, 17:54
Domeniul construcțiilor este unul extrem de variat, având în vedere resursele pe care le pune la dispoziție pasionaților. Și pentru că o afacere în construcții nu înseamnă decât ridicarea unei case din cărămidă sau BCA, îți recomandăm câteva idei de afaceri care pot fi începute de orice tânăr care este pasionat de design sau artă.

Ce afaceri să începi în construcții

Piața construcțiilor cunoaște de ceva vreme o creștere simțitoare, acum apartamentele scoase la vânzare având un preț chiar și de trei ori mai mare față de anii trecuți. Domeniul construcțiilor și-a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe nișe, iar lucrările exterioare și amenajările sunt doar câteva dintre ideile ce au fost tranformate în afaceri de succes. Pentru orice tânăr antreprenor, pasionat de design, iată trei idei de afaceri, în care se poate investi oricând.

Legea construcțiilor, simplificată. Modificările sunt importante

Amenajări interioare. Mulți dintre oamenii care își cumpără un apartament, aleg să apeleze la o persoană specializată pentru amenajarea interioară. Și aici nu vorbim decât despre design, ci și despre finisajele care se fac în locuință înainte de imaginea finală. Amenajările interioare reconfigurează un spațiu din dorința de a arată cât mai bine și de a maximiza spațiul cât mai eficient. Amenajările interioare nu țin doar de apartamente, ci și de restaurant, baruri, cafenele, care se întrec în design și opera de artă. Este nevoie doar să te pricepi la design și în același timp să fii la curent în permanență cu tendințele. 

Lucrări exterioare. Vorbim despre o idee de business care are în prim plan doar lucrările din exterior. De exemplu, termoizolarea blocurilor sau a clădirilor care au nevoie, vopsit sau înfrumusețat un obiect deja existent. Sunt o mulțime de firme mici pe piață care și-au cumpărat aparatură necesară pentru a putea duce la bun sfârșit acest tip de lucrări. Tarifele lor sunt mai mici față de cele ale companiilor mari, tocmai din acest motiv sunt mai căutați de public. Profitul este generos având în vedere că utilajele le poți cumpăra chiar și în rate, dar și pentru că nu ești nevoit să le cumperi pe toate o dată. 

Atelier de creație. Mulți oameni își doresc o înfrumusețare a casei, care să nu implice costuri majore și să nu fie nevoiți să schimbe toată mobila din casă. Ei bine, un mic atelier de mobilier care să aibă în prim plan creativitatea poate transforma o mobilă veche într-una deosebit de atrăgătoare pentru oricine. Reamenajarea unui spațiu exterior poate fi făcută cu ușurință de către o echipă de oameni pasionați în acest sens. Un atelier de creație presupune schimbarea tâmplăriei, înfrumusețarea obiectelor de mobilier din casă, dar și crearea de noi obiecte pentru casă, care să nu ridice costuri majore pentru proprietar. Sunt o mulțime de oameni care caută ateliere deoarece costul unor materiale noi este cu mult mai mare spre deosebire de o firmă mică de construcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Skoda reduce producţia din cauza deficitului de cipuri

Skoda Auto, o divizie a grupului german Volkswagen, va...

Cel mai bogat armator grec este o femeie de 40 de ani

În Grecia, o țară în care transportul maritim este rege,...

Crossuri externe