IDEI DE AFACERI. Business-uri pentru perioada toamnă - iarnă
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Îți recomandăm câteva idei pentru care nu ai nevoie de investiție mare
Îți recomandăm câteva idei pentru care nu ai nevoie de investiție mare
Am intrat deja în sezonul rece, afară este prea frig, motiv pentru care este momentul ideal să ne concentrăm tot mai mult afaceri profitabile. Îți recomandăm câteva idei pentru care nu ai nevoie de investiție mare și de care te poți ocupa lejer pe toată perioada iernii!

Idei de afaceri pentru iarna

Drumul antreprenoriatului nu este deloc ușor mai ales dacă nu îți construiești un plan de afaceri pe care să îl gestionezi corect. Mai jos îți recomandăm câteva idei de afaceri care nu necesită multă muncă, nici investiții majore, dar care te pot ajuta să obții un profit generos.

Ce este freelancing-ul și cum poți să câștigi bani din asta

  • Afacere cu must și vin

Începe perioada târgurilor și a evenimentelor specifice sărbătorilor de iarnă. Festivalurile în aer liber nu sunt complete dacă nu există vin fiert sau must de vânzare. Prețurile sunt variate în fiecare an, însă ce este cel mai important este profitul. Prețul strugurilor în ceea ce privește producția de vin poate varia între 1 leu sau 1,5 lei. Un pahar de vin fiert se vinde de la 3 până la 10 lei în funcție de cantitatea paharului, de condimentele pe care le adaugi în plus sau, de ce nu, de paharul sau cana în care este pus. Vinul fiert îl poți vinde la toate târgurile sau festivalurile de iarnă, dar și în stațiunile de munte dacă îți cumperi o tonetă și te deplasezi în locurile cele mai populate.
  • Închirieri echipamente pentru iarnă
Trebuie neaparat să iei în calcul o afacere care închiriază echipamente pentru sporturile de iarnă. Vorbim aici despre schiuri, snowboard, sanie, clăpari, bob, etc. Le poți cumpăra din timpul verii de pe site-uri din străinătate și să le refolosești în fiecare an. Stațiunile montane sunt pline pe timp de iarnă și multe persoane aleg să își închirieze echipamentele și nu să le cumpere pentru că nu le folosesc în mod regulat. Îți poți cumpăra o rulotă cu care să mergi în stațiunile cele mai aglomerate în funcție de weekend.
  • Afacere cu prăjituri de sărbători

Prăjiturile de casă sunt cele mai căutate în perioada sărbătorilor. Din cauza timpului limitat, oamenii aleg să cumpere prăjituri de casă gata făcute și nu să le mai facă ei acasă. Prăjiturile și cozonacii sunt la mare căutare așa că îți poți deschide un PFA care să aibă în prim plan comercializarea prăjiturilor naturale de casă. Vei rămâne surprins să vezi ce preț ridicat au prăjiturile pentru un singur kilogram.

  • Afacere cu dulceață și compot

Dacă îți place să prepari gem, dulceață sau compot, atunci fă un business din asta. Având în vedere că le prepari în propria bucătărie, cheltuielile nu vor fi majore, însă profitul nu se obține deloc greu. Pentru a aduce ceva diferit, poți crea etichete personalizate pe care să scrii numele persoanelor care comandă.

  • Afacere cu băuturi

Iarna, țuica fiartă este cea mai consumată tărie. De ce să nu încerci o afacere cu țuica, băutura care să îți aducă profit? Ai nevoie de materie primă și de cazanele din aramă în care se fierbe producția. O dată cumpărate, cazanele le păstrezi ani de zile, iar afacerea este una pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel