IDEI DE AFACERI. Cu ce business-uri sezoniere poți avea succes
Autor: Dana Mihai | 24 oct 2019, 17:24
Se apropie iarna, iar cei mai mulți dintre noi căutăm locuri în care să ne petrecem concediile
Se apropie iarna, iar cei mai mulți dintre noi căutăm locuri în care să ne petrecem concediile
Cu siguranță am auzit cu toții expresia "omul potrivit la locul potrivit", ei bine, este valabilă și în cazul afacerilor de sezon, care vin cu numeroase avantaje atât pentru proprietari, cât și pentru turiști. Se apropie iarna, iar cei mai mulți dintre noi căutăm locuri în care să ne petrecem concediile, dar verificăm și care sunt facilitățile pe care le avem în zona și cum ne putem petrece cât mai frumos timpul.

Există o mulțime de opțiuni, din punct de vedere al unui business, idei care pot acoperi un public variat. Cel mai mare avantaj este că aceste afaceri pot fi începute cu bani puțini, dar pot avea un profit generos. Este o afacere de sezon, care îți poate oferi câștiguri pentru întregul an. Iată care sunt cele mai inspirate idei pentru afacerile sezoniere.

  • Truck-urile cu mâncare și băuturi răcoritoare

Încep festivalurile și concertele în aer liber. Sunt prezenți mii de oameni și este momentul ideal să îi hrănești repede pe cei înfometați, dar și să îi răcorești. Poți alege să prepari hot-dog, burger, pizza, orice se face repede. Este o afacere sezonieră, dar care te poate ajuta să îți scoți repede investiția și chiar să obții profit. 

  • Un magazin cu cadouri sezoniere

Când plecăm în concediu, deja toată familia așteaptă un cadou din partea noastră la întoarcere. Un magazin specializat cu cadouri sezoniere este business-ul care îi va ajuta pe turiști să cumpere cât mai repede cadourile pentru cei dragi, dar și o amintire pentru ei. Cadourile sezoniere, într-adevăr sunt cumpărate doar în câteva zile pe an, de Crăciun, Paște, zile onomastice sau ziua îndrăgostițiilor și în concedii, însă câștigurile pot fi generoase chiar și așa. Alege să vii pe piața cu produse noi, poate chiar lucrate manual, care să se diferențieze de restul produselor găsite în toate magazinele. 

  • O grădină de vară 

Vara este anotimpul în care vezi tot mai mulți oameni la terase. Indiferent că vorbim despre o terasă sau o grădina de vară de cartier ori din centrul orașului, acest tip de afacere este profitabilă, mai ales că poate dura din primăvară până în toamnă. Încearcă să amenajezi cât mai frumos și diferit locul, vino cu băuturi preparate proaspete, dar și cu un marketing care să atragă cât mai mulți clienți. 

  • Închiriere skijet la mare

Litoralul va fi plin în fiecare weekend. Turiștii vin special să se distreze și să trăiască experiențe de neuitat. Skijet-ul este nelipsit de la mare, este modalitatea cea mai antrenantă de distracție pusă la dispoziție turiștilor. Este o afacere sezonieră, dar care nu necesită o investiție majoră, iar profitul poate fi generos. Dacă îți cumperi câteva skijet-uri, le poți avea ani la rând, închiriindu-le în fiecare an turiștilor. Vorbim de un profit generos, mai ales că prețurile încep de la 50 de lei pentru 30 de minute de plimbare pe mare. Gândește-te câți bani poți face într-o zi, dar întreg sezonul?

  • Închiriere schiuri la munte

Este sportul preferat de o mulțime de oameni. În plină iarnă, toată lumea merge la munte pentru a se bucura de zăpadă și pentru a schia. Mulți dintre turiști nu vin cu schiurile la ei, din lipsa de spațiu ori pentru că nu și-au cumpărat. Închirierea schiurilor și a accesoriilor necesare precum casca, bețe, ochelari este o afacere sezonieră, dar care îți poate aduce lejer câștiguri pentru tot anul. Zilnic, sute de turiști închiriază schiuri. Investiția nu este majoră, mai ales dacă găsești un furnizor de la care să cumperi schiurile la prețuri avantajoase. Cu siguranță dupa primul sezon îți scoți investiția, dar ești și pe profit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Skoda reduce producţia din cauza deficitului de cipuri

Skoda Auto, o divizie a grupului german Volkswagen, va...

Cel mai bogat armator grec este o femeie de 40 de ani

În Grecia, o țară în care transportul maritim este rege,...

Crossuri externe