IDEI DE AFACERI. Cum să-ți pornești business-ul cu partenerul de viață
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viață
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viață
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viață sună minunat în teorie, dar practic, lucrurile nu stau atât de simplu. Înainte de a face pasul cel mare, trebuie să te gândești că a dezvolta o afacere cu partenerul de viață presupune un angajament serios, o alegere ce nu îți poate lăsa nici viața personală și nici viața profesională neafectate.

O afacere cu partenerul tău de viață poate fi o modalitate excelentă de a îmbina sfera familială cu cea profesională. Dar pentru a dezvolta o afacere de succes trebuie să ai un plan de afaceri bine gândit, în funcție de personalitățile și abilitățile voastre, precum și o mare doză de încredere și capacitate de a comunica eficient.

IDEI DE AFACERI. Business-uri de pus pe roate în România

Dacă afacerea înființată ajunge să fie o luptă pentru putere în care fiecare încearcă să ia frâiele, dar niciunul nu reușește, atunci atât căsnicia/relația, cât și sursa de venit vor avea de suferit. În cazul în care niciunul dintre voi nu vrea să conducă echipa, afacerea din care sperați că vei supraviețui va deveni un simplu hobby în care investești timp și bani, fără a trage foloasele.

Iată ce ar trebui să ai în vedere când decizi că ești pregătit/ă să dezvolți o afacere cu partenerul de viață:

Gândește-te ce tip de personalități aveți

Dacă amândoi simțiți nevoia de a domina și de a lua toate deciziile, fără a ceda sau a ajunge la un compromis, atunci a porni o afacere împreună nu este deloc recomandat. Dacă nu îți surâde ideea că partenerul de viață să fie la cârmă, iar el simte același lucru, afacerea voastră este compromisă din start.

Ce aptitudini vă garantează succesul ?

Analizează precaut dacă aveți potențial pentru a dezvolta o afacere fructuoasă, în funcție de aptitudinile pe care le aduceți în compania pe care vreți o să înființați. Este vital că aria ta de expertiză să fie complementară cu a sa, pentru că afacerea să ia avânt și să devină o sursă de venit din care puteți trăi, pe lângă o modalitate plăcută de a petrece timp împreună.Cu toate acestea, deciziile importante, precum investițiile sau angajările, trebuie luate împreună. Veți învață cum să împărțiți puterea și să minimalizați conflictele. Lucrați împreună, apoi, la mentalitatea angajaților. Este un factor important pentru succes.

Modalități de a rezolva conflicte profesionale

A rezolva conflictele profesionale este esențial dacă vrei ca orice afacere să reziste. În cazul în care pornești un business cu partenerul de viață, acest aspect este cu atât mai important.

Abilitățile de comunicare eficiență te vor salva în multe situații dificile, când sa eviți o ceartă cu partenerul pare aproape imposibil. Un cuplu care știe să ajungă la un compromis are șanse mai mari să reușească în afacere, decât unul care intră în discuții în contradictoriu până și pe tematusului de imprimantă.

O tehnică de a ține situația sub control este să organizezi ședințe săptămânale în care puteți analiza situația companiei și propuneri noi modalități de a atinge performanța. În plus, orice conflict nerezolvat din săptămâna precedenta poate fi adus în discuție și tratat. Tot ce contează este că, la sfârșitul zilei, tu și partenerul tău să treceți peste orice neînțelegere și să plecați de la birou fără să luați problemele acasă cu voi.

Asigură-te ca ai spațiu

Deși unele persoane nu au nicio problemă în a lucra într-un birou zgomotos, ideal ar fi ca tu și partenerul tău să nu intrați în conflicte legate de cel mai puțin important aspect al unei afaceri în parteneriat.

Această problemă poate fi cu ușurință evitată dacă alegeți să lucrați la birouri separate, chiar și în condițiile în care e o afacere controlată de la propriul domiciliu. În cazul în care suprafața limitată nu vă permite existența a două birouri, la nevoie poți îmbina mai mult sfera profesională cu cea personală și să îți transformi sufrageria în camera de lucru. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel