Afirmația aparține directorului general al Philip Morris International, André Calantzopoulos: "Trăim într-o lume în care țigările sunt învechite”, declarație făcută în cadrul Summitul Concordia, un eveniment organizat în marja Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. „De fapt, cu cadrul de reglementare adecvat și sprijinul societății civile, credem că vânzările de țigări se pot opri în decurs de 10 până la 15 ani în multe țări”, a adăugat el.
Alternative mai puțin dăunătoare
Directorul general al Philip Morris nu prevede dispariția tutunului, dar pledează pentru dezvoltarea de alternative potențial mai puțin periculoase pentru sănătate, cum ar fi tutunul încălzit. Spre deosebire de o țigară tradițională, aceasta din urmă se consumă fără combustie și fără hârtie.
Cea mai fericită națiune, pe cale să devină nefumătoare
Produse care nu sunt ”fără risc”
”Să fim clari: aceste produse nu sunt lipsite de risc”, a subliniat André Calantzopoulos, ”Este întotdeauna cel mai bine să nu începi niciodată să fumezi sau să renunți cu totul la tutun și nicotină”. Dar acestea sunt mai puțin dăunătoare decât țigările, a spus el, regretând o anumită „rezistență ideologică” din partea anumitor autorități și asociații sanitare.
În continuare tot nicotina
Efectul tutunului încălzit sau al țigărilor electronice asupra sănătății este încă puțin înțeles. Cu siguranță conțin substanțe mai puțin toxice, dar totuși nicotină, substanța care provoacă dependență. Din acest motiv, Franța nu dorește, de exemplu, să considere țigara electronică ca un instrument de ”înțărcare” la fel ca plasturile, spre deosebire de Regatul Unit.
Țigara electronică
Țigările electronice au luat avânt și în Statele Unite după ce mai mult de 60 de persoane au murit din cauza unei misterioase boli pulmonare. Însă boala a fost cauzată de un ingredient adesea adăugat la infuziile de canabis și vândut pe piața neagră. Între timp, în SUA, vârsta minimă pentru cumpărarea țigărilor electronice a fost ridicată de la 18 la 21 de ani și majoritatea aromelor de țigări electronice au fost interzise.
Juul nu este lipsit de probleme
Cel mai cunoscut brand Juul, în care compania de tutun Altria (Marlboro) a investit mult, a fost acuzat că și-a vândut ilegal produsele către minori și a vizat elevii de liceu, ducând la un munte de litigii legale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Politicienii din întreaga lume...
Secretarul general al NATO,...
31 ianuarie 2025 este...
Un val de fuziuni și achiziții...
Uniunea Europeană a reînnoit sancțiunile extinse...
Chinezii dau din nou bătăi de...
Exporturile de grâu ale...
Anul trecut, oficialii bulgaria...
Registrul Auto Român (RAR) avertizează publicul despre...
Dumitru Chisăliţă, preşedintele...
În urmă cu câteva zile era un...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe...
Acorduri ce vizează mai multe...
Panică pe piețe, unde cotația...
Indicele ROBOR la trei luni, în...
Cum putem bine observa, nu mai...
Din ce în ce mai mulți oameni...
Foaia metalică expandată, sau...
Banca Naţională a publicat raportul privind indicatorii...
Ministerul Dezvoltării,...
Angajații ELCEN refuză să...
O propunere controversată în...
Prețurile combustibililor la...
Poliția olandeză a luat urma...