IMM Plus. Data la care antreprenorii ar putea solicita creditele. Dumitru Nancu (FNGCIMM) a făcut anunțul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dumitru Nancu, directorul FNGCIMM
Dumitru Nancu, directorul FNGCIMM
EXCLUSIV
Dumitru Nancu, directorul general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), a venit joi în studioul DC News, DC News TV și DC Business pentru a da detalii despre programul IMM Plus din acest an.

În primul rând, el a precizat care este termenul aproximativ în care patronii de IMM-uri vor putea solicita băncilor creditele necesare.

”Ordonanța de Urgență a fost aprobată, decizia Comisia Europene a fost comunicată, până la sfârșitul acestei săptămâni va sosi oficial și decizia de aprobare a CE. Ordinul de aprobare a normelor de implementare, inclusiv Convențiile de Garantare sunt pe circuit de avizare. Un termen ar fi 15 aprilie cel târziu, atunci întreprinzătorii se vor putea duce la instituțiile financiar-bancare să depună documentația aferentă obținerii celor două linii de creditare.

Ce este important este faptul că platforma IMM Invest este deschisă, se pot înscrie pentru eligibilitate și noi sperăm ca până la 30 iunie să epuizăm plafonul de garantare. Plafonul de anul acesta este de 8 miliarde lei”.

 

Ce aduce nou IMM Invest Plus în acest an?

 

Dumitru Nancu a vorbit, de asemenea, despre avantajele pe care schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, care are în componența sa programele IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation Şi Rural Invest, le pune la dispoziție antreprenorilor. 

”Ce este important pentru IMM Invest Plus anul acesta este că scade dobânda, deci pentru liniile de investiții rămân cele două facilități, credit de investiții, maxim șase ani de zile, un an de zile nu se plătește dobândă, comision de garantare, de administrare și de risc. Creditul este de maxim 2 milioane de euro (10 milioane de lei). După primul an, dobânda a scăzut de la 2% la 1,5% plus ROBORUL pentru creditele de investiții iar la investiții a scăzut de la 2,5% la 1,9% plus ROBOR-ul.

Al doilea lucru foarte important, de asemenea, este comisionul de administrare, care a scăzut de la 0,25 la 0,2 și s-a mărit ajutorul de stat, mai ales pentru agricultură, de la 250.000 euro pentru întreprinderi din domeniul agriculturii primare, la 280.000 euro, pentru pescuit, de la 300.000 euro, la 335.000 euro iar pentru toate întreprinderile, cu excepția celor de mai sus, ajutorul de stat a crescut de la 2 milioane de euro 2,25 milioane per întreprindere”.  

Descoperiți mai multe în vide-ul atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel