Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei
Selecție de știri pentru această dimineață.
Certificarea ISO este unul dintre detaliile care fac diferența dintre o firmă care are succes și una care nu are. Cu toate că nu există antreprenor care să nu fi auzit de acest tip de certificare există foarte multe firme care încă nu dețin o certificare ISO. De ce nu dețin? Pentru că persoanele care conduc respectivele firme nu consideră că este importantă deținerea unei astfel de certificări dar și pentru că legislația nu este suficient de dură cu firmele care nu dețin certificarea ISO.
Certificarea ISO 9001 este o certificare care nu are voie să lipsească unei firme care pretinde că prestează cele mai calitative servicii sau că, comercializează cele mai bune produse
Certificarea ISO 9001 este o certificare de care au auzit atât cei care lucrează în mediul de afaceri cât și persoanele care zi de zi achiziționează produse sau servicii. Unele persoane sunt atât de familiarizate cu acest tip de certificare ISO încât achiziționează produse sau servicii ținând cont de existența sau nu a certificării ISO 9001. Faptul că, clienții pun foarte mult accent pe deținerea acestei certificări ISO atunci când achiziționează produse sau servicii este principalul motiv pentru care a crescut cererea pentru achiziționarea certificării ISO 9001. Creșterea cererii pentru achiziționarea acestui tip de certificare ISO a condus la apariția unui număr ridicat de oferte. Având în vedere acest aspect trebuie ca ofertele să fie foarte bine analizate pentru a putea fi identificată acea ofertă care oferă beneficiile de care au nevoie firmele pentru a se putea dezvolta într-un mod cât mai armonios.
Certificarea ISO 9001 este baza certificărilor ISO ceea ce înseamnă că acest tip de certificare nu trebuie să lipsească din ofertele existente în piața acestui serviciu. Acesta este primul detaliu care trebuie să fie analizat la firmele care prestează servicii de certificare ISO. Acest tip de certificare transmite faptul că produsele sau serviciile realizate sunt obținute în condiții calitative ireproșabile. Acesta este principalul motiv pentru care este foarte importantă obținerea unei astfel de certificări. De pe urma acesteia se obțin multe alte avantaje, câteva dintre cele mai importante fiind prezentate și în continuarea acestui articol.
Într-o societate în care se încurajează consumerismul, ISO 9001 încurajează realizarea de produse și servicii premium
ISO 9001 este un standard ISO care este din ce în ce mai apreciat pentru că societatea în care trăim este invadată de foarte multe servicii sau produse de cea mai proastă calitate. Certificarea ISO 9001 este unul dintre detaliile care trebuie să fie analizat pentru a putea avea siguranța achiziționării unor produse sau servicii de cea mai bună calitate. Încă din momentul în care certificatul ISO 9001 a fost creat a oferit toate instrumentele necesare pentru ca procesul de producție al firmelor care produc servicii sau produse să se desfășoare în cele mai eficiente condiții. Nu doar clienții au de câștigat de pe urma achiziționării produselor sau serviciilor care sunt certificate ISO ci și proprietarii firmelor care dețin o astfel de certificare. Aceștia se bucură de o serie de aspecte care combinate contribuie la dezvoltarea afacerii și la obținerea unui profit din ce în ce mai mare. Pentru ca beneficiile oferite de către deținerea unei astfel de certificări să fie cât mai numeroase și să joace un rol esențial în dezvoltarea firmei trebuie ca certificarea ISO 9001 să fie obținută de la o firmă care este specializată în cadrul acestui domeniu de activitate. Există foarte multe astfel de firme ceea ce înseamnă că alegerea trebuie să fie făcută cu foarte mare atenție.
Deținerea celui mai popular certificat ISO vine la pachet cu o serie de avantaje, 6 dintre acestea fiind prezentate în continuarea acestui articol.
1. Atragerea unui număr cât mai mare de clienți este unul dintre cele mai importante avantaje dacă nu chiar cel mai important. Informația conform căreia sunt comercializate servicii sau produse certificate ISO 9001 ajunge foarte repede la publicul țintă ceea ce conduce la atragerea unui număr cât mai mare de clienți.
2. Îmbunătățirea nivelului de productivitate oferit de către personalul care lucrează în cadrul firmei. O astfel de situație are loc și ca urmare a creării unui climat de lucru cât mai plăcut și sigur.
3. Atragerea unui număr cât mai mare de contracte. Firmele care dețin o astfel de certificare doresc să colaboreze doar cu firme care sunt certificate ISO 9001. Având în vedere acest detaliu este logic de ce începe să crească numărul contractelor după obținerea certificării ISO 9001.
4. Reducerea costurilor dar și a pierderilor este un factor care contribuie decisiv la obținerea unui profit cât mai mare.
5. Posibilitatea de a putea participa la licitații publice. Din momentul în care este bifat și acest aspect este clar că firma trebuie să se dezvolte într-un mod cât mai plăcut atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere al producției.
6. Nu în ultimul rând, posibilitatea de a comercializa produse si servicii a căror calitate este recunoscută la nivel internațional este un avantaj care vine impreună cu deținerea unei certificări ISO 9001. Aceasta poate fi obținută într-o perioadă de timp foarte scurtă și fără prea mari bătăi de cap cu ajutorul celor care lucrează la siteul ISO 9001. Acesta este primul pas care trebuie să fie parcurs pentru ca firma să se dezvolte într-un mod corect și pentru ca oamenii să fie cât mai mulțumiți de serviciile și produsele existente în piețele de specialitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Selecție de știri pentru această dimineață.
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...