Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Ucraina este un important producător și exportator global de cereale, dar producția și exporturile au scăzut de când Rusia a invadat țara în februarie anul trecut și a început să blocheze porturile sale maritime.
Pentru a ajuta grânele ucrainene și alte produse agricole să ajungă pe piețe, UE a inițiat anul trecut așa-numitele "benzi de solidaritate" pentru a facilita transporturile.
Zsolt Feldman, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar al Agriculturii, a declarat luni seara târziu că Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România și Bulgaria au făcut o solicitare comună în cadrul Consiliului Agricultură și Pescuit al UE, reunit la Bruxelles, pentru măsuri imediate.
"Dacă UE acționează în unitate pentru a ajuta exporturile de cereale pe cale terestră, atunci și povara ar trebui să fie împărțită în mod egal între statele membre", se arată în declarația ungară. Feldman a declarat că UE nu a promis nicio măsură pentru a atenua perturbările de pe piață.
Ministrul polonez al agriculturii, Henryk Kowalczyk, a declarat luni agenției poloneze de știri de stat PAP: "Suntem gata să continuăm să ajutăm Ucraina... Dar dorim, de asemenea, să includem întreaga UE în acest ajutor... astfel încât fermierii polonezi sau fermierii din alte țări vecine să nu sufere doar efectele, ci ca aceste efecte să poată fi atenuate".
El a precizat că statele din Europa Centrală au cerut UE să transporte cerealele ucrainene dincolo de vecinii imediați ai Ucrainei și să ofere asistență.
Un viitor summit UE-Ucraina, care va avea loc vineri, urmează să discute despre deschiderea piețelor UE pentru mai multe produse ucrainene, inclusiv cereale, pentru a ajuta Ucraina să obțină venituri în timp ce luptă împotriva forțelor rusești.
Ministerul bulgar al agriculturii a afirmat într-o declarație pe site-ul său că crearea de depozite temporare pentru cerealele ucrainene, precum și noi coridoare de transport, inclusiv căi ferate, ar putea reduce presiunea exercitată de creșterea importurilor din Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...