Imunitate la COVID-19. Studiul austriecilor chiar oferă VEȘTI BUNE

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Chiar și experții au fost surprinși
Chiar și experții au fost surprinși
Un studiu realizat pe rezidenţii din staţiunea montană Ischgl, considerată cel mai grav focar de coronavirus din Austria, a descoperit că, la cel puţin opt luni după ce au contractat virusul SARS-CoV-2, cei mai mulţi dintre localnici şi-au păstrat imunitatea dobândită faţă de maladia COVID-19, au anunţat joi autorii cercetării, informează Reuters.

Această descoperire oferă noi informaţii despre perioada de menţinere a imunităţii după infectare şi sugerează, totodată, că imunitatea de grup ar putea să înceapă să se manifeste mai devreme decât se credea până acum pe scară largă, au declarat autorii studiului. Principala agenţie austriacă de sănătate publică, AGES, consideră că focarul din Ischgl, în care mii de persoane din întreaga Europă au fost infectate, a apărut în februarie 2020, înainte ca primele cazuri de infectare cu noul coronavirus să fie detectate în Austria.

Universitatea Medicală din Innsbruck a realizat în aprilie 2020 un studiu, care a descoperit că 42% din populaţia din Ischgl avea anticorpi la coronavirus. Un studiu ulterior, realizat în noiembrie 2020 şi ale cărui rezultate au fost publicate joi, a descoperit că vasta majoritate a rezidenţilor care aveau anticorpi în cadrul studiului iniţial prezentau anticorpi şi în a doua etapă a acestei cercetări.

"Pentru aproape 90% dintre cei testaţi seropozitiv în aprilie, anticorpii au fost detectaţi şi în noiembrie", a declarat specialista în virusologie Dorothee van Laer, care a participat la realizarea studiului. Noua cercetare a vizat puţin peste 900 de persoane, dintre care 801 au fost incluse şi în studiul iniţial. "În pofida unei scăderi uşoare a concentraţiei de anticorpi, putem să spunem că imunitatea este relativ stabilă", a adăugat ea.

Citește și Coronavirus se DEZLĂNȚUIE în Finlanda. Ce s-a DESCOPERIT

Potrivit Universităţii Medicale din Innsbruck, studiul său este unul dintre cele mai ample de acest tip şi vizează una dintre cele mai îndelungate perioade de monitorizare de până acum, contribuind astfel la obţinerea unor răspunsuri la întrebările legate de cât de mult durează imunitatea după infectarea cu SARS-CoV-2.

Noua cercetare sugerează, totodată, că imunitatea de grup începe să se manifeste mai devreme decât au sugerat numeroşi alţi cercetători, întrucât staţiunea Ischgl s-a confruntat cu un al doilea val mult mai redus de infecţii în noiembrie în raport cu oraşele comparabile din aceeaşi regiune.

"Se pare că această situaţie a imunităţii, care era cuprinsă între 40% şi 50% din populaţie în noiembrie, protejează cu adevărat populaţia de infectare", a declarat Dorothee van Laer într-o conferinţă de presă, adăugând că măsurile de bază privind distanţarea socială au fost adoptate de atunci în Ischgl, precum obligativitatea purtării măştilor sanitare şi închiderea barurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel