AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
”Aproximativ 60% din bunurile chineze exportate în Statele Unite, sunt fabricate de grupuri străine”, explică Martin Chorzempa, de la Peterson Institute for International Economics. Trebuie spus că multinaționalele care dețin o parte din liniile de producție în China vor fi taxate de două ori: pe importul materiilor prime care intră în componența produselor lor și, din nou, când acestea sunt livrate în SUA.
Grupul Ford a anunțat deja că renunțe să vândă pe teritoriul american modelul Focus Active, un vehicul de dimensiuni reduse construit în China.
La fel de afectate vor fi, în egală măsură, regiunile care adăpostesc o vastă industrie de export, precum provincia Guangdong, adaugă, la rândul său, Lawrence Lau, de la Universitatea din Hong Kong. ”Fabricanții de semi-conductoare, care trimit cea mai mare parte a producție lor în SUA, sunt cel mai lovite de măsurile punitive ale Washingtonului”, consideră, pe de altă parte, Iris Pang, economist la banca ING.Nu vor scăpa nici fabricanții de automobile, textile sau încălțăminte pentru mărci străine.
Printre alte industrii afectate figurează producătorii de metale, de cauciuc, material plastic, mașini unelte, material medical, mobilă și bunuri alimentare. Cu titlu de exemplu, Yantai China Foods, care realizează 30% din veniturile sale în SUA, anticipează o scădere a profitului de la 16,3% în 2017 la 13,2% în cursul acestui an. Când tarifele americane vor urca la 25%, începând cu ianuarie 2019, randamentul companiei va coborî la 4,6%.
Preocupată să evite o deteriorare a economiei sale, guvernul chinez a introdus o serie de măsuri menite să îndulcească efectul taxelor. ”Banii recoltați grație tarifelor decretate de Beijing la bunurile americane vor fi redistribuiți întreprinderilor aflate în dificultate”, a arătat Iris Pang.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...