În jurul lumii cu mașina electrică. Cine a reușit performanța
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Până în 2030, compania se așteaptă să crească vânzările de mașini electrice cu 70% în Europa și cu peste 50% în China și Statele Unite.
Până în 2030, compania se așteaptă să crească vânzările de mașini electrice cu 70% în Europa și cu peste 50% în China și Statele Unite.
Un olandez a terminat, duminică, la Sydney, o călătorie de 95.000 de kilometri cu un automobil electric, destinată să promoveze acest mod de transport în contextul încălzirii globale, informează AFP. Wiebe Wakker şi-a condus automobilul intitulat 'Blue Bandit', un Volkswagen Golf break pe care l-a convertit într-un automobil electric, prin 33 de ţări, cea mai lungă călătorie efectuată vreodată la nivel mondial cu un automobil electric.

Wakker a plecat din Olanda în data de 15 martie 2016 şi a avut nevoie de peste trei ani pentru a ajunge în Australia. Călătoria a fost finanţată prin donaţii, care au contribuit la alimentarea cu electricitate a automobilului 'Blue Bandit' precum şi la hrana şi găzduirea şoferului. Olandezul a trecut prin ţări precum Finlanda, Rusia, Republica Moldova, Turcia, Iran, India, Birmania, Malezia şi Indonezia iar traseul a fost determinat de propunerile pe care le-a primit de-a lungul drumului.

"Vreau să schimb opiniile oamenilor, să îi inspir pentru ca să adopte automobilele electrice, demonstrându-le avantajele mobilităţii durabile" a spus Wiebe Wakker după ce a trecut linia de sosire, lângă clădirea Operei din Sydney.

Citește și: Mașina viitorului: electrică, autonomă și cu puf de gâscă VIDEO

Wiebe Wakker a estimat că înainte de modificare, vehiculul său ar fi consumat 6.785 de litri de benzină pentru a parcurge o călătorie similară. După convertirea în automobil electric, 'Blue Bandit' poate parcurge 200 de kilometri la o singură încărcare, olandezul adăugând că a cheltuit doar 300 de dolari pentru achiziţionarea de electricitate de-a lungul călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel