În ultimele zile ale mandatului, Joe Biden dă o lovitură dură Rusiei

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
foto:presidency.ro
foto:presidency.ro
Biden intensifică presiunea asupra Rusiei cu sancțiuni noi și ajutor militar pentru Ucraina înainte de mandatul lui Trump, transmite Reuters

Președintele Joe Biden este așteptat să anunțe săptămâna aceasta noi sancțiuni care vizează economia Rusiei, potrivit unui oficial american, în cadrul măsurilor menite să sprijine efortul de război al Ucrainei împotriva Moscovei înainte ca Donald Trump să preia funcția.

Ajutor militar suplimentar pentru Ucraina

Administrația Biden pregătește, de asemenea, un pachet de ajutor militar în valoare de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina, care urmează să fie anunțat joi. Acesta va include rachete de apărare aeriană, muniții aer-sol și echipamente de suport pentru avioanele de luptă F-16, a declarat un oficial american sub protecția anonimatului.

Schimbarea la Casa Albă și temerile Kievului

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, pe 20 ianuarie, a stârnit speranțe privind o soluție diplomatică pentru încheierea invaziei Moscovei, dar și temeri în Ucraina că un eventual acord de pace rapid ar putea veni cu concesii costisitoare.

Consilierii lui Trump au vehiculat propuneri care ar putea duce la cedarea unor teritorii semnificative din Ucraina către Rusia pe termen lung. În acest context, echipa lui Biden dorește să consolideze poziția Ucrainei pe câmpul de luptă pentru a obține un avantaj în eventualele negocieri de pace din acest an.

Sancțiuni suplimentare și sprijin militar

Deși detaliile sancțiunilor pe care Biden le va anunța în ultimele sale zile de mandat nu sunt încă publice, administrația sa informează echipa lui Trump cu privire la pașii întreprinși. Majoritatea armelor și munițiilor promise Ucrainei au fost deja livrate, iar restul sunt în curs de expediere, a mai spus oficialul american.

Kievul a presat constant pentru sprijin militar mai amplu decât era inițial dispus Biden să ofere, ceea ce a dus la discuții tensionate despre tancurile Abrams, avioanele de luptă F-16 și sistemele de rachete ATACMS cu rază lungă. Cu toate acestea, oficialul american a recunoscut că aceste arme nu au produs câștiguri majore pe câmpul de luptă.

Necesitatea unor garanții de securitate

Oficialii americani consideră că Ucraina ar putea avea nevoie de angajamente de securitate mai puternice, inclusiv potențiala aderare la NATO, pentru a preveni un viitor atac rus după încheierea negocierilor de pace.

Coreea de Nord și sprijinul pentru Rusia

Forțele nord-coreene, despre care se crede că sunt prezente în Ucraina pentru a sprijini Rusia, sunt monitorizate de oficialii militari americani pentru a evalua posibilele scenarii de conflict în Asia.

Presiune asupra Chinei

Statele Unite intenționează, de asemenea, să sancționeze mai multe entități chineze pentru sprijinul oferit Rusiei, a declarat oficialul.

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA, a subliniat recent că Washingtonul își propune să reducă veniturile Rusiei din petrol și accesul său la resurse externe necesare pentru a susține războiul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dumitru Chisăliță
Bogdan Hossu
Hacker / Foto: Freepik
Incendiu în Los Angeles / Captură video
Sediul BRD din Piața Victoriei
Românii vor avea încă o zi liberă

O nouă zi liberă pentru bugetari în 2025

Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...

Warren Buffett / FOTO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063827483686&sk=photos_by
Exploatare de litiu
Bani
Kratos / FOTO: Pagina oficială a companiei

BNR: Cu cât se vând, astăzi, euro, dolarul şi aurul

Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.

Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness
Platforma marina / Foto: Freepik
Baraj hidroenergetic
Muncitor pe șantier / Foto: Freepik

Dinamica sectorului construcţiilor. Cifre oficiale de la INS

În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...

Avion de luptă F-35 / Foto: US Navy
Robot / FOTO: Freepik
La bursă / FOTO: Freepik
foto:presidency.ro
Centrală pe cărbune / sursa foto: Freepik.com
PLG / FOTO: Captură ecran
Plata taxelor / Foto: Arhivă
Grup de polițiști
foto: pexels.com

pixel