Încă o minciună lansată de Putin. Cât de ”parțială” este mobilizarea
Autor: Oana Pavelescu | 23 sep 2022, 10:24
A început mobilizarea ”parțială”
A început mobilizarea ”parțială”
Într-un interviu acordat joi, contraamiralul Vladimir Tsimlianski, vorbind în calitate de reprezentant oficial al forțelor armate ruse, a dezvăluit mai multe detalii despre "mobilizarea parțială" a țării, anunțată de Vladimir Putin la 21 septembrie.

Mobilizare ”parțială” dar... generală

Mobilizarea Rusiei va afecta cetățenii cu experiența necesară pentru a îndeplini anumite sarcini militare: "Aceasta se referă, bineînțeles, la pușcași, operatori de tancuri, artileriști, șoferi și șoferi-mecanici".

Nu există o ordine oficială în care oamenii vor fi înrolați, dar prioritate vor avea persoanele cu abilitățile militare de care este cea mai mare nevoie.

Unul dintre principalii factori care vor determina dacă o persoană va fi recrutată va fi experiența de luptă.

Conscripția va afecta soldații de rând cu vârsta de până la 35 de ani, ofițerii subalterni cu vârsta de până la 50 de ani și ofițerii superiori cu vârsta de până la 55 de ani.

Unele locuri de muncă, cum ar fi lucrătorii medicali, pot fi ocupate de femei care au abilitățile corespunzătoare, dar nevoia pentru aceste posturi este minimă.

Nu există cote pentru numărul de persoane care trebuie înrolate, dar fiecare zonă a Federației Ruse are un obiectiv separat privind numărul de trupe pe care trebuie să le furnizeze. Aceste ținte se bazează pe "rezervele de mobilizare umană existente".

Trupele mobilizate vor primi același statut, plăți și garanții sociale ca și soldații contractuali.

Cine nu va fi mobilizat

Anumiți angajați din industria de apărare

Persoanele declarate temporar inapte să servească din motive de sănătate

Persoanele responsabile de asigurarea unei îngrijiri constante pentru membrii familiei sau pentru persoanele cu anumite handicapuri

Persoanele care au patru sau mai mulți copii în întreținere cu vârsta sub 16 ani

Persoanele ale căror mame au patru sau mai mulți copii sub 16 ani și care au grijă de copii în locul tatălui lor

Veteranii pensionați care au fost scoși din registrul de recrutare

Persoane care locuiesc în afara Rusiei și nu se află în registrul de recrutare

Recrutarea anuală de toamnă a Rusiei

Recrutarea anuală de toamnă va avea loc ca de obicei și nu va avea nicio legătură cu "operațiunea militară specială". Toți soldații înrolați în cadrul recrutării anuale își vor efectua serviciul militar pe teritoriul Rusiei.

Citește și: Rușii dau năvală să fugă din țară după anunțul de mobilizare în timp ce bursa de la Moscova s-a prăbușit

Aproape toate zborurile din Rusia către destinațiile străine disponibile au fost epuizate miercuri, după ce președintele Vladimir Putin a declarat o mobilizare "parțială" a celor 25 de milioane de rezerviști ai țării.

Zborurile de la Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei pentru 21 septembrie au fost indisponibile la câteva minute după anunțul lui Putin, potrivit site-ului de top de planificare a călătoriilor din Rusia aviasales.ru.

Până la prânz, ora Moscovei, zborurile directe de la Moscova către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan au încetat, de asemenea, să mai apară pe site.

În timp ce zvonurile privind închiderea frontierelor au început să apară, Căile Ferate Ruse și compania aeriană Aeroflot au declarat că nu au primit "încă" ordin să interzică bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani să cumpere bilete. 

Pe un canal Telegram citat de The Moscow Times și care colectează relatări ale călătorilor ruși de la frontiere se spune că s-au raportat câteva situații în care grănicerii nu au lăsat mai mulți bărbați de vârstă militară să treacă granița.

Datele privind biletele de avion coincid și cu sintagma de căutare "cum să părăsești Rusia", care a ajuns în fruntea căutăriloe pe Google marți seara, când discursul lui Putin era programat inițial, înainte de a fi amânat pentru miercuri dimineața.

Anunțul lui Putin a trimis, de asemenea, piața bursieră rusă la cele mai scăzute niveluri de când a ordonat trupelor să invadeze Ucraina, pe 24 februarie. Citește mai mult AICI

Mobilizarea nu va afecta studenții la zi.

În această toamnă, 120.000 de persoane vor fi înrolate în armată în cadrul recrutării anuale de toamnă. 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat anterior că efortul de mobilizare declarat la 20 septembrie va afecta "300.000 de soldați în rezervă" și se va aplica doar persoanelor care au servit deja și care au pregătire militară și experiență de luptă.

Decretul oficial de mobilizare al lui Vladimir Putin include un paragraf clasificat și marcat "pentru uz oficial", notează publicația meduza.io. Potrivit secretarului de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, secțiunea confidențială conține numărul de soldați care vor fi mobilizați. O sursă din cadrul administrației Putin a declarat pentru Novaya Gazeta Europe că paragraful permite ca până la un milion de persoane să fie mobilizate, un lucru care este negat de Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Crossuri externe