Încă un manager al Gazprom a fost găsit împușcat într-o piscină
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un nou deces suspect în legătură cu Gazprom
Un nou deces suspect în legătură cu Gazprom
Cadavrul lui Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, șeful companiei Astra Shipping, care se ocupa de contractele Gazprom în Arctica, a fost găsit mort într-o suburbie a Sankt Petersburgului.

Potrivit publicației ruse MK, Voronov a fost găsit într-o piscină cu o rană de glonț în cap. Lângă cadavrul său a fost găsit un pistol iar pe fundul piscinei se adlau mai mult cartușe goale.

Soția lui Voronov a declarat că acesta a plecat în regiunea Leningrad pe 1 iulie. Înainte de plecare, el a avut un conflict cu partenerii săi de afaceri din cauza pierderii de bani.

Govorit Moskva citând SPARK-Interfax notează că Astra-Shipping a încheiat anul 2020 cu o pierdere de 95 de milioane de ruble, iar 2021 cu o pierdere de 65 de milioane de ruble.

Acesta este al cincilea deces în șase luni legat de industria gazului din Rusia. În ianuarie, Leonid Shulman, un director din topul managementului Gazprom, în vârstă de 60 de ani, care lucra la Gazprom Transgaz, s-a sinucis într-o cabană din apropiere de Sankt Petersburg și a lăsat un bilet de adio.

La 25 februarie, Alexander Tiuliakov, în vârstă de 61 de ani, director general adjunct pentru securitate corporativă al Centrului de contabilitate unit al Gazprom, a fost găsit mort în aceeași așezare. Anterior, acesta lucrase ca director general adjunct pentru securitate corporativă și resurse umane la Gazprom Transgaz Sankt Petersburg, care exporta și transporta combustibil în mai multe regiuni din Rusia. Poliția a stabilit, cu titlu provizoriu, că bărbatul s-a sinucis. Lângă cadavrul său se afla un bilet de adio.

La 18 aprilie, Vladislav Avaev, fost vicepreședinte al Gazprombank, fiica și soția sa au fost găsiți morți la Moscova. Cadavrele au fost găsite într-un apartament de pe Universitetski Prospekt de către o rudă care nu reușise să dea de mai multe zile de soții Avaev. Potrivit anchetei preliminare, Avaev și-a împușcat soția și fiica de 13 ani cu un pistol și apoi s-a sinucis. Poliția a ajuns la această concluzie deoarece arma se afla în mâinile lui Avaev. Ușa era încuiată din interior și nu existau urme ale altor persoane prezente în casă în momentul în care au avut loc crimel. Comitetul de anchetă a declarat că incidentul ar trebui considerat ca o crimă urmată de sinucidere.

La 21 aprilie, fostul director al companiei Novatek Serghei Protosenia, soția și fiica sa au fost găsiți morți în Spania. Trupurile lor au fost găsite într-o casă din Lloret de Mar (provincia Girona). Protocenia avea o avere de 400 de milioane de euro și locuia în Franța. Familia a venit în Spania pentru sărbătorile de Paște. Poliția a luat în considerare o ipoteză conform căreia Protocenia și-ar fi ucis soția și fiica și apoi s-ar fi sinucis.

Citește și: Doi oligarhi ruși, găsiți morți alături de familiile lor

Doi oligarhi ruși au fost găsiți morți alături de soțiile și copiii la numai câteva zile distanță, potrivit mai multor relatări.

Vladislav Avaiev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort luni în apartamentul său din Moscova. Bărbatul prezenta o plagă împulcată, a anunțat agenția de știri rusă de stat Tass.

Departamentul de investigații din Moscova nu a menționat numele victimelor în declarația publică despre acest caz, dar Tass a precizat că o sursă anonimă a confirmat identitatea acestora și spun că ar fi fost vorba despre soția și fiica. Sursa a ma declarat că Avaiev și-a ucis soția și fiica după care s-ar fi împușcat.

Anchetatorii au scris în declarația lor că acordă prioritate teoriei conform căreia Avaiev și-a împușcat soția și fiica, iar apoi s-a împușcat singur. 

La mai mult de 3.000 de kilometri depărtare, în Spania, un alt oligarh, Serghei Protosenia, a fost găsit spânzurat, cu soția și fiica sa înjunghiate mortal, a relatat canalul de televiziune spaniol Telecinco. Cadavrul său a fost găsit marți, a relatat publicația spaniolă El Punta Vui.

El a fost găsit cu un cuțit pătat de sânge și cu un topor lângă el, a relatat Telecinco.

Protosenia era fostul vicepreședinte și contabil-șef al Novatek, o mare companie de gaze cu legături strânse cu Gazprombank.

El, împreună cu soția și fiica sa, se aflau într-o vilă de lux închiriată în Lloret de Mar, un oraș catalan de coastă, pentru perioada Paștelui, potrivit Telecinco. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...

China: Economia a depășit așteptările în primul trimestru

Sunt date statistice care își vor influența cu precădere...

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...


pixel