Încă un miliardar chinez a dispărut în mod misterios
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Jinbi He
Jinbi He
Directorii uneia dintre cele mai mari case de tranzacționare a cuprului din China au pierdut contactul cu fondatorul companiei și cred că acesta a fost reținut de poliție pentru interogatoriu, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

He Jinbi a fondat și a transformat Maike Metals International Co. în cel mai mare importator de cupru rafinat din China, înainte ca o criză de lichidități de anul trecut să îngenuncheze compania. Colegii nu au mai primit vești de la el de cel puțin o zi și au fost informați că a fost luat de poliție pentru interviuri în provincia sa natală, Shaanxi, au declarat aceste persoane, care au cerut să nu fie identificate, deoarece subiectul este sensibil.

Vânat de creditori

Oamenii nu au oferit un motiv pentru reținerea lui He Jinbi. Maike și He au fost în centrul acțiunilor în justiție ale creditorilor de când compania a intrat în dificultate anul trecut, în timpul blocajelor prelungite ale Covid din China, când a început să întâmpine dificultăți în plata achizițiilor. Bloomberg a raportat în septembrie anul trecut că activitatea sa de tranzacționare s-a oprit în mare parte.

Multiplele încercări de a-l contacta pe He și familia sa prin apeluri telefonice și mesaje text nu au avut succes. Maike a refuzat să comenteze într-un e-mail. Departamentul de Securitate Publică al provinciei Shaanxi nu a răspuns la un fax prin care se solicitau comentarii.

Până de curând, Maike era responsabilă pentru un sfert din importurile de cupru din China - ceea ce îl făcea pe He unul dintre cei mai puternici jucători din industrie - iar căderea sa a provocat cutremure în întreaga industrie.

Istoria Maike

El a fondat Maike împreună cu un grup de prieteni în 1993 și a început prin a comercializa produse mecanice și electrice înainte de a se orienta spre cupru. Cu o rețea largă de prieteni și contacte de afaceri, a transformat Maike într-un canal vital între marii comercianți internaționali și consumatorii chinezi, pentru a alimenta apetitul insațiabil al țării pentru materii prime în timpul superciclului de mărfuri din anii 2000.

Conexiunile sale profunde prin economia reală l-au ajutat să facă pariuri îndrăznețe și de succes pe viitorul pieței cuprului și a fost un pionier al comerțului cu numerar pentru cupru în China, împrumutând contra unor volume masive de metal pe care le expedia și le depozita în depozite. În anii 2010, Maike s-a extins în sectorul imobiliar în plină expansiune al Chinei, investind în hoteluri și centre de afaceri care mai târziu aveau să rămână goale timp de luni de zile în timpul blocajelor prelungite ale Covidelor din China, contribuind la criza de lichidități de anul trecut.

Apoi, în luna februarie a acestui an, Maike a depus o cerere de "restructurare preliminară" la o instanță, în încercarea de a începe din nou să tranzacționeze metale. Cu toate acestea, absența sa continuă de pe piață a cântărit asupra lichidității în comerțul cu cupru din China.

El a fost dat în judecată anul acesta de ING Groep NV din Hong Kong pentru datorii neplătite în valoare de 147 de milioane de dolari. Cazul a implicat plăți restante datorate de o ramură comercială a Maike, potrivit documentelor depuse la tribunal. Maike a refuzat anterior să comenteze cu privire la acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel