Încă un stat european suspendă zborurile pe relația cu Italia
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Cele 12 state membre ale Uniunii Europene susţin că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare
Cele 12 state membre ale Uniunii Europene susţin că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare
Guvernul spaniol a decis marţi să interzică toate zborurile între Italia şi Spania până la 25 martie pentru a limita propagarea noului coronavirus, în contextul în care numărul persoanelor contaminate continuă să crească, potrivit jurnalului oficial de la Madrid, informează AFP şi Reuters.

Măsura va intra în vigoare de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi va continua până pe 25 martie, la miezul nopţii. "Realizarea de zboruri directe între orice aeroport situat în Italia şi orice aeroport situat în Spania este interzis de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi până pe 25", se menţionează în ordonanţa guvernului lui Pedro Sanchez.

Textul prevede totuşi excepţii, în special pentru avioanele cargo, zborurile umanitare sau medicale.

Covid-19: Austria refuză intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia

Această măsură drastică intervine în contextul în care numărul de cazuri a cunoscut o creştere considerabilă în ţară din acest weekend. Potrivit unui ultim bilanţ comunicat marţi la prânz, numărul persoanelor contaminate de virus în Spania a crescut de la 1.204 luni seară la 1.622 şi numărul morţilor a crescut de la 28 la 35. Practic, numărul de cazuri s-a triplat de duminică.

În contextul acestei creşteri, regiunea Madrid, cea mai afectată din ţară, a decis luni seară să închidă toate şcolile şi universităţile începând de miercuri, timp de două săptămâni. O decizie similară a fost luată în capitala Ţării Bascilor, Vitoria, şi în regiunea vecină Rioja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel