Consecințele politicii lui Donald Trump de scădere a dolarului
Donald Trump ar dori să vadă...
Într-un comunicat emis în acest sens, editorii revistei științifice britanice au precizat că, la scurt timp după apariția articolului, ”ne-am dat seama că incertitudinile noastre raportate erau subestimate, din cauza faptului că am tratat anumite erori sistematice ca pe nişte erori aleatoare". "În pofida incertitudinilor revizuite, metoda noastră a rămas validă şi oferă o estimare a încălzirii oceanului care este independentă de datele oceanice furnizate de alte abordări", a textul.
Nicholas Lewis, un matematician şi un critic al consensului ştiinţific care sprijină dezbaterile legate de criza climatică, a publicat un comentariu critic la adresa studiului. Unul dintre coautorii lucrării, expertul în climatologie Ralph Keeling, şi-a asumat vina pentru acele erori.
Studiul a utilizat o nouă abordare pentru a măsura temperatura oceanelor, bazată pe măsurarea cantităţii de oxigen şi de dioxid de carbon emise de plantele din oceanul planetar. Cele mai multe dintre datele despre temperaturile oceanice se bazează în prezent pe informaţiile transmise de reţeaua Argo, mai multe dispozitive robotizate care plutesc la adâncimi diferite.
Citește și Siberia, bombă cu efect întârziat. În Europa, clima poate deveni insuportabilă
Interesant este că retragerea articolului a avut loc ziua în care Grupul Internaţional de Experţi în Evoluţia Climei (GIEC), afiliat ONU, a prezentat ultimul său raport privind impactul generat de încălzirea oceanelor şi situaţia regiunilor terestre acoperite de gheaţă. Studiul este unul dintre cele mai zguduitoare elaborate de experţii GIEC, care au avertizat că dacă emisiile de dioxid de carbon vor continua în acelaşi ritm, nivelul mărilor ar putea să crească cu până la 1 metru până la sfârşitul acestui secol - cu 10% mai mult decât predicţiile formulate în 2013.
În acelaşi timp, raportul GIEC afirmă că în anumite oraşe şi pe anumite insule inundaţiile catastrofale care se produc o dată la un secol vor deveni evenimente anuale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump ar dori să vadă...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...