TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Într-un comunicat emis în acest sens, editorii revistei științifice britanice au precizat că, la scurt timp după apariția articolului, ”ne-am dat seama că incertitudinile noastre raportate erau subestimate, din cauza faptului că am tratat anumite erori sistematice ca pe nişte erori aleatoare". "În pofida incertitudinilor revizuite, metoda noastră a rămas validă şi oferă o estimare a încălzirii oceanului care este independentă de datele oceanice furnizate de alte abordări", a textul.
Nicholas Lewis, un matematician şi un critic al consensului ştiinţific care sprijină dezbaterile legate de criza climatică, a publicat un comentariu critic la adresa studiului. Unul dintre coautorii lucrării, expertul în climatologie Ralph Keeling, şi-a asumat vina pentru acele erori.
Studiul a utilizat o nouă abordare pentru a măsura temperatura oceanelor, bazată pe măsurarea cantităţii de oxigen şi de dioxid de carbon emise de plantele din oceanul planetar. Cele mai multe dintre datele despre temperaturile oceanice se bazează în prezent pe informaţiile transmise de reţeaua Argo, mai multe dispozitive robotizate care plutesc la adâncimi diferite.
Citește și Siberia, bombă cu efect întârziat. În Europa, clima poate deveni insuportabilă
Interesant este că retragerea articolului a avut loc ziua în care Grupul Internaţional de Experţi în Evoluţia Climei (GIEC), afiliat ONU, a prezentat ultimul său raport privind impactul generat de încălzirea oceanelor şi situaţia regiunilor terestre acoperite de gheaţă. Studiul este unul dintre cele mai zguduitoare elaborate de experţii GIEC, care au avertizat că dacă emisiile de dioxid de carbon vor continua în acelaşi ritm, nivelul mărilor ar putea să crească cu până la 1 metru până la sfârşitul acestui secol - cu 10% mai mult decât predicţiile formulate în 2013.
În acelaşi timp, raportul GIEC afirmă că în anumite oraşe şi pe anumite insule inundaţiile catastrofale care se produc o dată la un secol vor deveni evenimente anuale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...