Incendiile din Amazon. Brazilia refuză un ajutor de 30 milioane de dolari
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Între timp, focul înghite alte și alte hectare de pădure
Între timp, focul înghite alte și alte hectare de pădure
Brazilia respinge ajutorul propus de statele din G7 pentru combatarea incendiilor din Amazonia, a anunţat şeful de cabinet al preşedintelui Jair Bolsonaro, cerându-i preşedintelui francez Emmanuel Macron să se ocupe de 'coloniile lui' şi ironizându-l pentru incendiul de la catedrala pariziană Notre-Dame. 

'Le mulţumim, dar acești bani ar putea fi mai utili pentru reîmpădurirea Europei', a replicat Onyx Lorenzoni pe un blog al platformei de informaţii G1, declaraţiile sale fiind confirmate ulterior pentru AFP de preşedinţia braziliană. Luni, la Biarritz, preşedintele francez a anunţat că G7 a convenit un plan de ajutor 'de cel puţin 30 milioane de dolari' pentru reîmpădurirea Amazoniei, plan ce va fi finalizat în cursul Adunării Generale a ONU la sfârşitul lui septembrie.

'Macron nu reuşeşte nici măcar să evite un incendiu previzibil într-o biserică ce face parte din patrimoniul mondial, şi vrea să dea lecţii ţării noastre?', s-a întrebat Lorenzoni. 'El are multe de făcut acasă la el şi în coloniile franceze', a adăugat şeful de cabinet, făcând referire la departamentele şi teritoriile de peste mări ale Franţei, printre care se numără şi Guyana, vecină cu Brazilia şi care cuprinde o mică parte din pădurea amazoniană.

Citește și Plan B pentru salvarea Pământului

Anterior, ministrul brazilian al mediului, Ricardo Salles, afirmase că ajutorul propus de G7 este 'binevenit'. A urmat însă o reuniunea a preşedintelui Bolsonaro cu câţiva miniştri, iar şeful său de cabinet a schimbat tonul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel