Închiderea hipermarketurilor în weekend. Adrian Negrescu: Nu are nicio logică economică
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Hipermarket
Hipermarket
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit astăzi despre faptul că a dat în analiză la Guvern propunerea de a închide hipermarketurile în timpul weekendurilor. 

El a declarat că ”Nu e o decizie ușoară. Trebuie să fim corecți. Nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor, dacă le închidem. Nu e vorba doar de hipermarketuri.”

Discuța a pornit la începutul acestei săptămâni când reprezentantul Asociației Comercianților Mici și Mijlocii a cerut, la întâlnirea cu Guvernul, ca supermarketurile și hipermarketurile să aibă program scurt, așa cum vedem în țările occidentale pentru a ”da o gură de aer angajaților”.

Totuși, acest lucru este unul greu realizabil iar aceste tipuri de măsuri ar fi trebuit adoptate cu mult timp în urmă, afirmă Adrian Negrescu într-o intervenția pe postul de televiziune Antena 3.

”Este vorba despre încălcarea legii concurenței. Să le închizi, în condițiile în care 60% dintre vânzările din hipermarketuri se întâmplă în weekend, pentru că în timpul săptămânii oamenii se duc la serviciu, iar în weekend se duc la cumpărături, este o mare prostie. Această măsură ar putea duce inclusiv la disponibilizări de personal pentru că hipermarketurile funcționează în niște schimburi de angajați, ar trebui să le dea afară pentru că nu ar mai avea nevoie de ei”, a comentat analistul financiar.

Prin urmare, este de așteptat ca această decizie să nu fie pusă în aplicare, având în vedere modul în care românii s-au obișnuit să își facă cumpărăturile săptămânale iar, în plus, dacă Guvernul ar aplica o lege în acest sens ar exista prejudicii chiar în ceea ce privește bugetul statului, este de părere Adrian Negrescu. 

”Această idee trebuia pusă în practică acum 20 și ceva de ani în urmă când au apărut hipermerketurile în România. Nu are nicio logică economică și va crea efecte negative inclusiv pierderi de taxe și impozite pentru statul român din vânzările mai mici care se vor înregistra în aceste magazine.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel