Tehnologiile emergente trebuie rapid reglementate, a declarat Narendra Modi, cu două săptămâni înaintea summitului Grupului celor 20 de state industrializate ale lumii, ce-și va desfășura lucrările la New Delhi, în zilele de 9 și 10 septembrie. Într-un interviu acordat publicației Business Today, premierul indian a inclus criptomonedele în această urgență politică, alături de inteligența artificială. "Regulile nu trebuie să fie în mâinile unei singure țări sau ale unui grup de țări", a comentat el. La rândul său, Uniunea Europeană a preluat inițiativa cu legislația MiCA privind criptomonedele, care va intra în vigoare în 2024.
O preocupare majoră
Narendra Modi a insistat asupra faptului că subiectul reprezintă o "preocupare majoră" pentru țările emergente: "Președinția indiană a G20 [care a debutat la 1 decembrie 2022] a extins discuția despre criptomonede dincolo de stabilitatea financiară, pentru a lua în considerare implicațiile lor macroeconomice, în special în ceea ce privește piețele emergente și economiile în curs de dezvoltare". Prim-ministrul a susținut că activele digitale ar trebui să funcționeze ca un sistem unificat de control al traficului aerian care să asigure siguranța tuturor. Consiliul pentru stabilitate financiară, care raportează către G20, a emis concluziile sale inițiale în acest sens în luna februarie.
O amenințare majoră
De amintit că, în ultimii ani, India a fost ostilă dezvoltării criptomonedelor. Guvernatorul băncii naționale, Shaktikanta Das, a declarat că activele digitale reprezintă "o amenințare majoră" la adresa sistemului financiar global. În timp ce țara a impus deja în 2022 un impozit de 30% pe veniturile obținute de investitori, a anunțat la începutul anului 2023 că ar putea introduce o legislație care să interzică majoritatea criptomonedelor private - inclusiv bitcoin - pentru a crea moneda digitală a băncii centrale pe care o solicită: e-rupie.
Citește și Reglementarea cripto-activelor: Europa a luat-o mult înaintea Statelor Unite
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...