India pledează pentru o reglementare globală a criptomonedelor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
Prmierul Indiei, Narendra Modi, a făcut din reglementarea criptomonedelor unul dintre principalele domenii de interes pentru președinția sa la G20. Înaintea summitului anual al forumului interguvernamental, el a cerut punerea în aplicare a unui cadru juridic unificat la nivel global.

Tehnologiile emergente trebuie rapid reglementate, a declarat Narendra Modi, cu două săptămâni înaintea summitului Grupului celor 20 de state industrializate ale lumii, ce-și va desfășura lucrările la New Delhi, în zilele de 9 și 10 septembrie. Într-un interviu acordat publicației Business Today, premierul indian a inclus criptomonedele în această urgență politică, alături de inteligența artificială. "Regulile nu trebuie să fie în mâinile unei singure țări sau ale unui grup de țări", a comentat el. La rândul său, Uniunea Europeană a preluat inițiativa cu legislația MiCA privind criptomonedele, care va intra în vigoare în 2024.

O preocupare majoră

Narendra Modi a insistat asupra faptului că subiectul reprezintă o "preocupare majoră" pentru țările emergente: "Președinția indiană a G20 [care a debutat la 1 decembrie 2022] a extins discuția despre criptomonede dincolo de stabilitatea financiară, pentru a lua în considerare implicațiile lor macroeconomice, în special în ceea ce privește piețele emergente și economiile în curs de dezvoltare". Prim-ministrul a susținut că activele digitale ar trebui să funcționeze ca un sistem unificat de control al traficului aerian care să asigure siguranța tuturor. Consiliul pentru stabilitate financiară, care raportează către G20, a emis concluziile sale inițiale în acest sens în luna februarie.

O amenințare majoră

De amintit că, în ultimii ani, India a fost ostilă dezvoltării criptomonedelor. Guvernatorul băncii naționale, Shaktikanta Das, a declarat că activele digitale reprezintă "o amenințare majoră" la adresa sistemului financiar global. În timp ce țara a impus deja în 2022 un impozit de 30% pe veniturile obținute de investitori, a anunțat la începutul anului 2023 că ar putea introduce o legislație care să interzică majoritatea criptomonedelor private - inclusiv bitcoin - pentru a crea moneda digitală a băncii centrale pe care o solicită: e-rupie.

Citește și Reglementarea cripto-activelor: Europa a luat-o mult înaintea Statelor Unite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel