SAF-T devine capcană fiscală pentru micii antreprenori. Termen-limită iminent!
Firmele mici care au intrat în...
Între 28 octombrie şi 4 noiembrie 2024, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lucrat non-stop pentru a asigura fermierilor români finanţarea atât de necesară pentru continuarea activităţilor agricole. Într-un efort fără precedent, echipele AFIR au lucrat 24 de ore din 24, realizând un număr record de plăţi. Astfel, AFIR a efectuat plăţi în valoare totală de 106,6 milioane de euro către 179.966 de fermieri.
Din suma totală plătită, 88,7 milioane de euro reprezintă contribuţia Comisiei Europene şi provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 17,9 milioane de euro sunt asiguraţi de la Bugetul de Stat.
Directorul general al AFIR, Dan-Florin Scarlat, a declarat că acest efort a fost esenţial pentru sprijinirea fermierilor în această perioadă crucială:
"Am demonstrat că este esenţial să acţionăm rapid şi eficient pentru ca fondurile să ajungă prompt la beneficiarii noştri. Angajaţii AFIR au lucrat neobosit, zi şi noapte, pe parcursul unei săptămâni întregi, mobilizând toate resursele pentru a asigura efectuarea avansului plăţilor IACS pentru sprijinul cuplat pentru venit. Pentru a efectua plăţile de peste 106 milioane de euro, au fost emise 359.662 de certificate de plată în mod accelerat, faţă de un număr obişnuit de 10.000 de certificate. Acest efort a permis fermierilor să primească sprijinul crucial de care au nevoie în această perioadă critică pentru lucrările agricole de toamnă. Sunt mândru de dedicarea extraordinară a experţilor AFIR, care au răspuns exemplar provocărilor şi au depăşit toate aşteptările, obţinând rezultate remarcabile pentru agricultura românească".
Prin aceste măsuri, AFIR şi-a reafirmat angajamentul faţă de fermierii din România, oferindu-le sprijinul necesar într-o manieră promptă şi eficientă. Această mobilizare exemplară demonstrează hotărârea Agenţiei de a răspunde rapid nevoilor beneficiarilor şi de a contribui activ la dezvoltarea sectorului agricol din România, se arată în comunicatul AFIR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Firmele mici care au intrat în...
Vasile Marica va fi prezent la...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...