Înfrângerea lui Trump a însemnat un dezastru pentru televiziunile americane. CNN a scăzut în audiențe cu aproape 50%
Autor: Ciprian Dumitrache | 19 oct, 08:11
Numărul telespectatorilor din Statele Unite a scăzut semnificativ, în special pentru canalele de știri. Potrivit Nielsen, compania de măsurare a audienței, după 21 ianuarie, când Donald Trump a părăsit Biroul Oval, și până la sfârșitul lunii martie, audiența canalului de știri CNN a scăzut cu 47%.

Migrarea spre Internet, care a început acum câțiva ani, s-a accentuat semnificativ după încheierea mandatului de președinte al lui Donald Trump, cel care încă suscita interesul maselor pentru televiziune, scrie Financial Times citând evaluările Nielsen.

Datele indică o scădere semnificativă a publicului de televiziune din Statele Unite în trimestrul trei. Audiența programelor prime-time a CNN a scăzut cu 52%. Această scădere dramatică este înregistrată la grupa de vârstă 25-54 de ani, care este cea mai importantă pentru agențiile de publicitate.

Declinul audiențelor a fost înregistrat de toate canalele TV, atât mai conservatoare, cât și cele pro-Trump.

Canalul conservator Fox News, deținut de Rupert Murdoch, a pierdut 37% din publicul său în prime time, în timp ce canalul considerat mai pro-democrați, MSNBC, care face parte din grupul NBCUniversal, a pierdut 51%.

G Ad:

Deși migrarea spectatorilor de la televiziune către serviciile de streaming a început cu mult timp în urmă, analiștii consideră că plecarea lui Donald Trump, precum și slăbirea intensității pandemiei  de coronavirus în SUA și stabilizarea treptată a economiei americane au grăbit această mișcare.

„După boom-ul TV din era Trump, am intrat în ape neexplorate”, a spus Ken Doctor, fondatorul startup-ului de știri Lookout din California. "Este foarte puțin probabil ca în următorii 10 ani să vedem un boom similar."

Citește și: Cîțu spune că economia duduie, dar UITĂ să arate toate datele. Alexandru Nazare atrage atenția

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro