Înscrierea la liceu. Totul este oficial pentru cei cu media sub 5
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Peste 7000 de elevi nu mai merg la școală de la începutul acestei săptămâni.
Peste 7000 de elevi nu mai merg la școală de la începutul acestei săptămâni.
După ce se hotărâse în septembrie că absolvenții clasei a VIII-a nu se vor mai putea înscrie la liceu decât dacă au media de admitere cel puțin cinci, Ministerul Educației elimină această limitare și le permite și celor cu medii sub cinci să se înscrie la liceu. Modificarea este conținută într-un ordin al ministerului, care a fost oficializat chiar azi.

Modificarea prin care absolvenților de gimnaziu cu media de admitere sub cinci să le fie redeschis accesul la liceu este conținută în Ordinul nr. 5.532/2019 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educaţiei naționale, interimar, nr. 4.948/2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, document publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Bucuria elevilor! Vacanța de iarnă se prelungește, până când vor sta acasă

Inițial, prin intermediul Ordinului nr. 4.948/2019, ministerul hotărâse că elevii care au terminat gimnaziul cu o medie de admitere sub cinci nu se mai puteau înscrie la liceu. În aceste condiții, acești elevi ar mai fi putut doar să se înscrie la școli profesionale. Acum, că actul normativ de modificare a fost oficializat, lucrurile revin la cum erau înainte, astfel că și cei cu media de admitere sub cinci vor putea să se înscrie la liceu.

Atenție! Schimbarea nu le va garanta elevilor cu media de admitere sub cinci accesul propriu-zis în licee. Chiar dacă ei vor putea să se înscrie la liceu, aceștia vor trebui să poată ocupa unul din locurile disponibile, a cărui ocupare se face în funcție de media candidaților.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între între media generală la evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a (pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (pondere de 20%).

Puteți găsi, aici, o detaliere și o prezentare a calendarului admiterii la liceu, care se va desfășura anul viitor. De asemenea, puteți vedea, aici, și care este calendarul admiterii în școli profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel