Înşelătorie cu locuri de parcare, în Bucureşti. Poliţia a intrat pe fir

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Audieri în Bucureşti pentru înşelăciune în cazul neconstruirii locurilor de parcare la un imobil. 

Poliţiştii Capitalei audiază două persoane la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi fals intelectual, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de construire a tuturor locurilor de parcare aferente unui imobil.

"Din probele administrate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că în luna august a anului 2021, o societate comercială, cu ocazia încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, a indus în eroare organele abilitate să efectueze recepţia lucrărilor la un imobil, respectiv a prezentat faptul că şi-a îndeplinit obligaţiile privind construirea tuturor locurilor de parcare, în conformitate cu autorizaţia de construire emisă de autoritatea locală şi avizarea comisiei tehnice de circulaţie", informează Biroul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

La momentul recepţiei, societatea ar fi prezentat reprezentanţilor autorităţii locale un număr total de 34 locuri de parcare, conform autorizaţiei de construire, însă ulterior obţinerii recepţiei ar fi fost desfiinţate 18 locuri de parcare, dintre care 10 locuri de parcare în sisteme mecanice.

"Societatea ar fi urmărit inducerea în eroare cu privire la situaţia reală a locurilor de parcare şi fraudarea bugetului local prin simularea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de hotărârile locale, prin existenţa numărului a locurilor de parcare şi neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare realizat, fiind produs un prejudiciu total de 180.000 euro autorităţii locale", arată sursa citată. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, informează DGPMB.

 

Citeşte şi: Goodyear testează noile cauciucuri fără aer

 

Compania a anunțat recent că prototipurile de anvelope au parcurs peste 120. 700 de km de testare la viteze de până la 160 km/h, la temperaturi care variază de la căldură toridă la zăpadă. O parte din aceste teste au fost efectuate cu un Tesla Model 3 pe terenul de testare Goodyear din Luxemburg, a precizat compania într-o declarație.

Denumite și anvelope nepneumatice (NPT), anvelopele fără aer au cerințe de întreținere mai mici decât cele convenționale și sunt mai capabile să suporte sarcini grele, spun experții Goodyear.

De asemenea, compania consideră că anvelopele fără aer se vor potrivi mai bine pentru vehiculele care nu se limitează la autoturisme, în special pentru microbuze autonome care ar putea fi folosite de viitoarele servicii de mobilitate pentru a deplasa persoane și bunuri în centrele urbane. O parte a procesului de dezvoltare va implica testarea anvelopelor fără aer pe "vehicule autonome și roboți de livrare”, a declarat Goodyear.

Goodyear a declarat că vizează aprobarea de către Departamentul de Transport al Statelor Unite ale Americii a anvelopelor sale fără aer, dar a precizat că acest lucru este "încă la câțiva ani distanță". Și având în vedere interesul companiei de a se adresa serviciilor de mobilitate, primele aplicații ar putea să nu fie mașinile personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel