Întâlnire decisivă la Guvern. Premierul Ciucă l-a convocat pe ministrul Finanțelor
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Caciu, amenintat cu motiunea
Caciu, amenintat cu motiunea
Premierul Nicolae Ciucă are sâmbătă, de la ora 11,00, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, informează Biroul de presă al Guvernului.

Cei doi demnitari urmează să evalueze resursele necesare implementării noilor măsuri economice şi financiare pentru protejarea populaţiei şi economiei româneşti, precizează sursa citată. 

Discuţia pe o anumită măsură nu este una utilă pentru societate până nu apare ca fiind agregată într-un pachet de măsuri pentru că pachetul de măsuri trebuie să privească atât companiile cât şi cetăţenii, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

"Aşa cum am anunţat, măsurile vor fi anunţate de către Guvern în foarte scurt timp. Practic şi această vizită a domnului comisar este una care vine în calendarul discuţiilor pregătirilor pentru pachetul pe care îl lansăm. Am mai spus, o să şi vedeţi măsurile. Discuţia pe o anumită măsură nu este una utilă pentru societate până nu apare ca fiind agregată într-un pachet de măsuri pentru că pachetul de măsuri trebuie să privească atât companiile, şi iată a apărut cadrul temporar despre care am anunţat că discutăm la nivel de ECOFIN şi de Comisie Europeană, cadrul temporar de ajutoare de stat care prevede o serie de posibile soluţii pentru companii care au fost afectate de creşterea costurilor, dar evident şi măsuri care privească cetăţenii pentru a combate pierderea de putere de cumpărare şi a lăsa, dacă vreţi, o mai mare posibilitate cetăţenilor să se exprime prin consum, astfel încât ţintele de creştere economică să fie păstrate împreună cu investiţiile private, investiţiile în economia privată, dar şi investiţiile publice. Exact acesta era şi mesajul. Nu renunţăm la obiectivele pe care ni le-am asumat la începutul anului din perspectiva creşterii economice şi pe acest an", a spus Câciu.

Citește și Reducerea vârstei de pensionare. Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru completarea articolului 30 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul recunoaşterii perioadelor anterioare datei de 1 aprilie 2001 ca locuri de muncă încadrate în grupa I şi a II-a de muncă pentru activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice şi extracţiei cărbunelui.

Ca urmare, persoanele angajate la aceste locuri de muncă pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare.

"Este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi în unităţile de producţie a energiei electrice şi în termocentralele pe bază de cărbune, în locurile de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă", prevede legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel