Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Internetul nord-coreean a fost oprit din cauza unor presupuse atacuri cibernetice -cercetători
Internetul nord-coreean a fost oprit din cauza unor presupuse atacuri cibernetice -cercetători
Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de un al doilea val de întreruperi în tot atâtea săptămâni, posibil cauzate de un atac DDoS (Distributed Denial-of-Service), au declarat miercuri cercetătorii.

Cel mai recent incident a avut loc timp de aproximativ șase ore miercuri dimineața, ora locală, și a avut loc la o zi după ce Coreea de Nord a efectuat al cincilea test de rachetă din această lună.

"Când cineva ar încerca să se conecteze la o adresă IP din Coreea de Nord, internetul ar fi literalmente incapabil să direcționeze datele sale în țară", a declarat el pentru Reuters.

Câteva ore mai târziu, serverele care gestionează e-mailurile au fost accesibile, dar unele servere web individuale ale unor instituții precum compania aeriană Air Koryo, Ministerul Afacerilor Externe al Coreei de Nord și Naenara, care este portalul oficial al guvernului nord-coreean, au continuat să înregistreze stres și întreruperi.

Accesul la internet este strict limitat în Coreea de Nord. Nu se știe câte persoane au acces direct la internetul global, dar estimările generale plasează această cifră la o mică fracțiune de un procent din populația de aproximativ 25 de milioane de locuitori.

Ce se întâmplă cu LEUL în cazul IZBUCNIRII unui CONFLICT în Ucraina. Mircea Coșea EXPLICĂ

NK Pro, un site de știri cu sediul la Seul care monitorizează Coreea de Nord, a raportat că fișierele jurnal și înregistrările de rețea au arătat că site-urile web de pe domeniile web nord-coreene erau în mare parte inaccesibile, deoarece Sistemul de nume de domeniu (DNS) al Coreei de Nord a încetat să mai comunice rutele pe care ar trebui să le urmeze pachetele de date.

Un incident similar a fost observat pe 14 ianuarie, a relatat NK Pro.

Natura simultană a întreruperilor de server a sugerat un atac DDoS, în care hackerii încearcă să inunde o rețea cu volume neobișnuit de mari de trafic de date pentru a o paraliza, a declarat Ali.

"Este obișnuit ca un server să fie deconectat pentru anumite perioade de timp, dar în aceste incidente toate proprietățile web au fost deconectate simultan. Nu este ceva obișnuit să le vezi întregul internet căzut offline".

În timpul incidentelor, degradarea operațională se accentua mai întâi cu timeout-uri de rețea, apoi cu servere individuale care se deconectau și apoi cu ruterele lor cheie care se deconectau de la internet, a spus Ali. "Acest lucru îmi indică faptul că acesta este rezultatul unei forme de stres al rețelei, mai degrabă decât ceva de genul unei pene de curent".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel