Inundații istorice în România. Se întâmplă o dată la 200 de ani
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
China INUNDATĂ! Râurile au crescut la cele mai înalte cote din ISTORIE
China INUNDATĂ! Râurile au crescut la cele mai înalte cote din ISTORIE
Ploile torenţiale din ultimele trei zile, de 150 - 170 litri/mp, au dus la formarea unei viituri istorice pe râul Timiş şi afluenţii Bistra şi Pogăniş, în apropiere de Lugoj, la un nivel care nu s-au mai înregistrat de 200 de ani, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor într-o postare pe Facebook.

"Pentru limitarea efectelor infiltraţiilor la dig pe raza municipiului Lugoj, tot personalul Apele Romane este mobilizat şi acţionează cu saci şi utilaje. Se fac eforturi pentru menţinerea liniei de apărare din aval de localitatea Lugoj. Preventiv au fost evacuate obiectivele socio-economice din zonă. Tot în scop preventiv s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj", spun reprezentanţii ministerului.

Secretarul de stat pentru Ape, Leonard Achiriloaei, şi directorul general ANAR, Ervin Molnar, se vor deplasa în zonă pentru evaluarea situaţiei de la faţa locului şi coordonarea acţiunilor de intervenţie.

Citește și Mijloc de transport. Coronavirusul a schimbat obiceiurile românilor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în peste trei sferturi din ţară până sâmbătă dimineaţa, precum şi un Cod galben de vreme instabilă în zone din alte 11 judeţe şi Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel