Warren Buffett, pe urmele lui Jack Ma. Afacerile vizate de cei doi miliardari
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Miliardarul a mizat 600 milioane de dolari pe două societăți de plăți din țări emergente, Stone, din Brazilia, și Paytm, din India, scrie Wall Street Journal. Cantonată în mari valori tradiționale, precum Coca, societatea Berkshire Hathaway, a omului de afaceri Warren Buffett, se orientează spre tehnologii, în special spre cele financiare.

Mult timp neîncrezător în privința tehnologiei, pe care a declarat că nu o înțelege, miliardarul american Warren Buffett se aventurează tot mai mult pe aceste tern. Pe lângă Apple, unde este unul dintre marii acționari, ”oracolul din Omaha” și-a multiplicat în ultimele luni investițiile în tehnologii financiare, fintech.

Societatea de investiții a omului de afaceri, al treilea cel mai bogat om din lume, după Jeff Bezos și Bill Gates, a realizat, în această vară, o afacere cu grupul indian One97, compania mamă a Paytm, al cărei sistem de plăți este utilizat de peste 300 de milioane de indieni. La momentul respectiv, Buffett s-a alăturat altor prestigioși investitori, precum chinezul Jack Ma (Alibaba) și japonezul Masayoshi Son (SoftBank).

Această investiție de aproximativ 300 milioane de dolari i-ar fi asigurat o participație de 3% până la 4% în capitalul acestei întreprinderi extrem de promițătoare, cu o valoare estimată la 10 miliarde de dolari.

După India, Brazilia

Săptămâna trecută, Berkshire Hathaway a investiti o sumă similară într-un alt fintech, care are vânt în pupa. Este vorba de firma braziliană Stone Pagamentos, sau StoneCo, întrată la Bursă pe Nasdaq în 25 octombrie. Această platformă de plată a ridicat 1,5 miliarde de dolari, acțiunile ai demonstrând o creștere de 33% în prima zi de tranzacționare.

În cadrul acestei operațiuni, societatea miliardarului octogenar a intrat în posesia a 14,16 milioane de acțiuni. Și aici, Buffett s-a aflat alături de Jack Ma: filiala sa Ant Financial, cel mai mare fintech din lume, care exploateaz sistemul de plată online Alipay, s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari în întreprinderea cu sediul în Sao Paulo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel