Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ministrul Florin Barbu a condus astăzi, 5 septembrie 2023, la sediul MADR, ședința de lucru referitoare la stadiul de implementare a proiectelor de investiții privind Programul de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și Programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație în sectorul creșterii păsărilor.
La întâlnire au participat atât reprezentanți din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene (DAJ), cât și beneficiari ai celor două programe de sprijin, care au prezentat stadiile de realizare a proiectelor de investiții, precum și dificultățile întâmpinate până la acest moment.
Ministrul Agriculturii i-a asigurat pe cei prezenți de deschiderea și susținerea sa și a MADR pentru clarificarea aspectelor tehnice și eliminarea blocajelor care pot interveni în atingerea obiectivelor privind definitivarea finanțărilor, în vederea realizării programelor de sprijin, în conformitate cu cerințele prevăzute de legislație.
Totodată, conducerea MADR a transmis că este prioritară stimularea reproducției la porc și pasăre pentru îmbunătățirea nivelului de performanță și sustenabilitate a fermelor de reproducție și a stabilizării producției de carne, precum și pentru creșterea veniturilor crescătorilor de porcine și păsări, asigurarea necesarului de material biologic pentru popularea fermelor, precum și evitarea depopulării mediului rural.
Ministrul Florin Barbu a subliniat că aceste programe sunt extrem de necesare și importante pentru fermieri și a evidențiat faptul că responsabilii DAJ au un rol deosebit în aplicarea corectă a acestora, principalele lor atribuții fiind acordarea de sprijin fermierilor, dar și urmărirea atentă a etapelor de realizare. În acest sens, ministrul a subliniat că este esențial să existe o bună colaborare între direcțiile agricole județene și beneficiari.
Oficialul MADR și-a manifestat interesul ca în perioada următoare să efectueze vizite de lucru în teren la obiectivele de investiții pentru a discuta cu beneficiarii, a cunoaște și a observa la fața locului stadiul de execuție al proiectelor și a găsi soluții pentru eventualele impedimente care pot apărea în derularea programelor. Menționăm că până la 31 decembrie 2022 s-au încheiat contractele de finanțare, iar în acest moment sunt 42 de beneficiari la reproducție în sectorul avicol și 28 de beneficiari la reproducție suine.
Valoarea totală a ajutorului de stat este de 420.538.082,92 lei pentru sectorul avicol, iar valoarea totală pentru sectorul suin este de 1.071.395.204,02 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...