Investiţii MAJORE la Spitalul Judeţean Tulcea. Totul din fonduri europene VIDEO
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Când va fi gata podul de peste Dunăre. Horia Teodorescu: Din ce știu eu atunci va trece prima mașină
Când va fi gata podul de peste Dunăre. Horia Teodorescu: Din ce știu eu atunci va trece prima mașină
EXCLUSIV
Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea împreună cu Președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării au vorbit despre proiectul de modernizare a Spitalului Judeţean Tulcea dar și despre investițiile aduse din fonduri europene.

„Spitalul Judeţean Tulcea va fi, din punctul meu de vedere, un centru de sănătate pentru tulceni. Sunt investiţii majore, sunt investiţii importante pentru sănătatea tulcenilor, şi aici mă refer la investiţiile în Spitalul de Psihiatrie, de Boli Contagioase şi Pneumo.

Investiţiile cele mai mari sunt în clădirea Spitalului Judeţean, o investiţie care presupune reabilitarea integrală şi dotarea spitalului, inclusiv un bloc operator cu şase săli de operaţii. De asemenea, sunt cuprinse investiţii şi în ambulatoriul din Tulcea, astfel încât tot ceea ce înseamnă domeniul Sănătăţii în judeţul Tulcea să să ajungă la un nivel aşa cum îl vedem la alte spitale de elită din ţară sau străinătate.

Era nevoie de aceste investiţii pentru că Spitalul Judeţean, judeţul Tulcea în general, se află într-o extremitate a României, iar tulcenii puteau fi trataţi, dacă apăreau cazuri deosebite, doar la Bucureşti, Constanţa sau în alte centre universitare", a explicat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Investiții

"Ca să vă dați seama de amploarea investițiilor noi astăzi avem în teritoriul ITI, vorbesc numai de proiectele care sunt din fonduri europene, pentru că strategia nu înseamnă numai proiecte din fonduri europene. Ar trebui să avem inclusiv tot ceea ce se întâmplă în aceste comunități și din alte surse de finanțare, inclusiv programele naționale sau alte tipuri de finanțări externe."

Numai pe fonduri europene astăzi avem în jur de 1.700 de proiecte în valoare de 1,18 miliarde de euro dintr-o alocare de 1,25 de miliarde de euro, suntem undeva la 95%, 96% din întreaga sumă.", a declarat Președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel