Investitorii Twitter tună și fulgeră. Ce i-au făcut lui Elon Musk
Autor: Simona Haiduc | 26 mai 2022, 20:17
Speră să-i dea o lecție
Speră să-i dea o lecție
MIliardarul Elon Musk a provocat, oare pentru a câta oară, furia investitorilor. De data aceasta este vorba despre cei care se află în spatele rețelei Twitter. 

Miliardarul Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii de la Twitter Inc. pentru că a dezvăluit cu întârziere participația sa în companie, în contextul în care proprietarul producătorului de automobile electrice Tesla Inc. pregătește o ofertă de preluare a platformei de socializare în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Investitorii au spus că Musk a economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit faptul că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până la 14 martie. El a continuat să cumpere acțiuni și după acea dată și, în cele din urmă, a recunoscut, la începutul lunii aprilie că deține 9,2 la sută din companie, potrivit raportului, depus la Tribunalul federal din San Francisco.

"Întârziind să dezvăluie date concrete privind participațiile deținute la Twitter, Musk s-a angajat în manipularea pieței și a cumpărat acțiuni Twitter la un preț redus în mod artificial", au declarat investitorii, conduși de William Heresniak, rezident în Virginia.

Nici Musk și nici avocatul său nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Nici Twitter nu a dorit să facă vreo declarație.

Citește și Investitorul american Bill Ackman știe cum poate fi oprită inflația. Prin măsuri agresive

Investitorii susțin că recenta scădere a acțiunilor Tesla a pus în "mare pericol" capacitatea lui Musk de a finanța achiziția Twitter, deoarece acesta și-a pus acțiunile drept garanție pentru a asigura împrumuturile de care are nevoie pentru a cumpăra compania.

Acțiunile Tesla se tranzacționau joi în jurul valorii de 700 de dolari, în scădere de la peste 1.000 de dolari la începutul lunii aprilie. Momentul în care Musk și-a dezvăluit participația a declanșat deja o investigație a Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC), a relatat Wall Bourse Journal la începutul acestei luni.

Miercuri, Musk a promis o finanțare suplimentară de 6,25 miliarde de dolari în acțiuni pentru a-și finanța oferta pentru Twitter, un semn că lucrează pentru a încheia afacerea, chiar dacă săptămâna trecută și-a condiționat progresul de prezentarea de către Twitter a unor dovezi că roboții de spam reprezintă mai puțin de 5% din utilizatorii săi.

În procesul intentat miercuri, investitorii au cerut să fie certificați ca grup și să primească o sumă nespecificată de daune punitive și compensatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe